LEGILE EDUCAȚIEI. Sorin Cîmpeanu, făcut praf de către Gabriel Liiceanu: „Vom merge către dispariția națiunii române!”

Gabriel Liiceanu anticipează sfârșitul națiunii române. Cunoscutul filozof a vorbit într-un interviu, cu mare amărăciune, despre cel mai negru scenariu. 

16 sept. 2022, 16:40
LEGILE EDUCAȚIEI. Sorin Cîmpeanu, făcut praf de către Gabriel Liiceanu: „Vom merge către dispariția națiunii române!”

Scriitorul și patronul editurii Humanitas a comentat într-un interviu pentru SpotMedia despre incultura politicienilor aflați la butoane, care din cauza prostiei, dar și a ticăloșiei au determinat declinul statului pe toate planurile și astfel, au provocat exilul economic al populației născute în România.

Dacă lucrurile vor continua astfel, destinul este ușor de anticipat: națiunea română va dispărea, crede Gabriel Liiceanu.

„Pentru că, dacă cei ce ne guvernează sunt troglodiți, hoți de diplome, impostori, ajunși în posturi-cheie prin contra-selecție și clientelism, ei nu vor înțelege niciodată raportul care există între urgisirea culturii și educației și starea de decădere a unui popor”, a declarat discipolul lui Constantin Noica.

 

Ministrul PNL Sorin Cîmpeanu, spulberat de către filozoful Gabriel Liiceanu

 

Gabriel Liiceanu se numără printre primii 100 de intelectuali români care au semnat scrisoarea-manifest prin care se cere anularea Legilor Educației, susținute de către ministrul PNL Sorin Cîmpeanu și președintele Klaus Iohannis.

În opinia celebrului filozof, ideile promovate de către Sorin Cîmpeanu sunt un adevărat masacru.

„L-am semnat nu pentru că aștept ceva de la instituțiile statului actual, ci pentru că nu trebuie lăsați în pace în exersarea discreționară a puterii.

Demult nu ne mai bagă în seamă, deși s-au angajat prin jurământ că vor sluji poporul român. Deocamdată nu pot decât să mă întreb: Cum de nu le e rușine? Chiar vor să ne distrugă țara?

Dacă vom continua așa, nu am nici o îndoială că mergem în linie dreaptă către dispariția noastră ca nație”, a mai comentat Gabriel Liiceanu.