Sorin Cîmpeanu, făcut praf și de PSD, pentru „Legile Educației”: „Aruncă în derizoriu sistemul de învățământ!”

SCANDAL NAȚIONAL. Noile legi ale educației promovate de către Sorin Cîmpeanu au înfuriat elevii, părinții, marii intelectuali ai României, AUR, dar și oficiali din PSD. Aproape 40.000 de români au semnat deja o petiție, în câteva zile, pentru a-l opri pe ministru să retragă de urgență proiectele.

31 aug. 2022, 20:52
Sorin Cîmpeanu, făcut praf și de PSD, pentru „Legile Educației”: „Aruncă în derizoriu sistemul de învățământ!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este lovit din toate părțile, pentru reforma etichetată de critici drept „o mare catastrofă”.

Printre contestatarii PNL-istului Sorin Cîmpeanu se numără deputatul PSD Gheorghe Șimon.

Proiectul semnat de către Sorin Cîmpeanu este sub umbrela „România Educată”, a lui Klaus Iohannis.

„Legea Educației a ministrului Cîmpeanu aruncă în derizoriu sistemul de învățământ din România. Profesorii sunt reduși la simpli executanți, iar ‘România educată’, cu care președintele Iohannis a făcut paradă în campania electorală, rămâne doar o poveste pentru copiii naivi și neștiutori”, a transmis deputatul PSD într-un comunicat de presă.

 

Românii s-au mobilizat masiv. Zeci de mii de cetățeni cer ministrului Sorin Cîmpeanu să retragă controversatul proiect din guvern

 

Social-democratul a amintit de petiția împotriva Legii Educației, care a strâns deja 37.000 de semnături. La fel ca intelectualii României, părinții și elevii, Șimon îndeamnă la dezbateri reale, nu simulacre.

„Pe 25 august la ora 15.00 a fost lansată o petiție împotriva Legii Educației și a ministrului Cîmpeanu și s-au strâns până acum 21.000 de semnături, iar semnarea ei continuă. PSD consideră că, atunci când legea va ajunge în Parlament, trebuie asigurată o dezbatere cât mai amplă în care să se țină cont de observațiile venite dinspre societatea civilă.

Vor trebui luate în discuție și analizate atât punctele de vedere exprimate de intelectuali, dar și ale unor organisme mai apropiate de acest domeniu, respectiv asociațiile elevilor și părinților”, a adăugat Șimon.

 

Klaus Iohannis, făcut praf pentru dezastrul pe care l-a făcut în timpul mandatului

 

În plus, oficialul PSD l-a făcut praf pe Klaus Iohannis.

„Obiectivul PSD rămâne acela de a elimina discriminările și inechitățile și de a asigura fiecărui elev din România accesul egal la educație, iar pentru asta vom pune accentul pe sprijinirea elevilor din familiile sărace.

România Educată a lui Iohannis se transformă în fiecare zi într-o Românie a discriminării și nu putem asista nepăsători la acest fenomen”, a conchis social-democratul.

„(…) Retragerea acestor proiecte de lege trebuie să se întâmple de îndată, pentru că ele conțin o serie de prevederi grave, de natură să întoarcă sistemul românesc de învățământ în vremuri de tristă amintire. Dacă vor fi adoptate și aplicate, aceste proiecte de legi vor fi o sursă importantă de inegalități, de discriminare și de suferință în societate, pentru că ele nu sunt animate de interesul superior al copilului și de preocuparea pentru crearea unei societăți mai drepte și mai echitabile”

, se arată în petiția Declic, ce poate fi semnată aici.