Leguma nelipsită din ciorbele şi mâncărurile tradiţionale româneşti, cea mai nocivă din lume. Poţi să faci cancer

Cea mai nocivă legumă din lume este preferata românilor.  Deși are multe beneficii și vitamine, aceasta poate să devină toxică. Specialiştii avertizează că poate provoca boli precum cancerul. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 07:16
Leguma nelipsită din ciorbele şi mâncărurile tradiţionale româneşti, cea mai nocivă din lume. Poţi să faci cancer

Este vorba despre țelină. Aceasta este nelipsită din ciorbele, supele sau alte mâncăruri tradiționale. Țelina conține vitamine precum: A, C, K, B1, B2, B5, B6, magneziu, potasiu, fibre, acid folic, calciu si mangan. Specialiștii recomandă această legumă pentru reglarea presiunii sângelui, prevenirea sau scăderea colesterolului, iar în popor se spune că ajută erecția bărbaților care au probleme. De asemenea, vitamina K din legumă reglează cantitatea de zahăr din corp și consolidează sistemul osos, ideală și pentru cei care doresc să slăbească. 

Care sunt riscurile?

Ţelina devine un pericol atunci când este reîncălzită, din cauza conținutului de nitrați care sunt eliberați în momentul acela. În cantități mari, nitrații pot crește riscurile de a face anumite boli precum cancerul, hipertensiunea, disfuncții ale sistemului de circulație, urtizarie, intoxicație sau cianoză severă.

Citeşte şi Tensiune arteriala mare? Aceste 8 alimente scad tensiunea arteriala. Tu le mananci?