Lentile de contact bionice, cu acces la internet

O nouă generaţie de lentile de contact, ce proiectează imagini în faţa ochilor , ar putea fi mai aproape de realitate după ce dispozitive-pilot au fost testate cu succes pe animale.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 09:04
Lentile de contact bionice, cu acces la internet

Tehnologia ce stă în spatele noilor ochi bionici ar putea permite fie citirea unor fluxuri de text sau accesarea contului de e-mail fie focalizarea unor obiecte şi mărirea imaginilor, stil Terminator, anunţă BBC.

Cercetătorii Universităţii Washington spun că testele preliminare indică faptul că tehnologia este sigură şi fezabilă.  Una dintre problemele încă în studiu este modul de alimentare cu energie electrică al dispozitivului. Specialiştii spun însă că aceste dificultăţi, cu tehnologiile existente astăzi, vor fi depăşite în viitorul apropiat. Ei se concentrează acum pe introducerea de date optice condensate pe suprafeţe milimetrice.

În curând din ce în ce mai mulţi pixeli vor fi angrenaţi pentru a produce imagini holografice complexe. De exemplu şoferii ar putea purta astfel de lentile care să le proiecteze în faţa ochilor date despre trafic sau hărţi GPS. Evident, lentilele bionice ar putea revoluţiona dramatic lumea jocurilor video.

În fine, o altă funcţie high-tech pe care oamenii de ştiinţă vor să o dea noilor lentile este aceea de a focaliza imaginile într-un mod similar obiectivelor fotografice.

„Aparatura” va fi dotată cu circuite metalice de mărimi nanometrice, de o mie de ori mai subţiri decât firul de păr. Mini-ledurile ce vor forma suprafaţa de proiectare a imaginilor nu sunt mai lungi de un sfert de milimetru. Una dintre marile provocări pentru ingineri este aceea de a găsi materiale pe care corpul uman să nu le respingă.