Lentilele de contact oferă frumuseţe ochilor

Ochii reprezintă frumuseţea şi expresivitatea chipului tău. Dacă ai probleme cu vederea şi frumuseţea ochilor este acoperită de ochelarii de vedere, poţi opta pentru lentilele de contact. Acestea au un dublu rol, sunt atât pentru vedere cât şi pentru schimbarea look-ului.  

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 08:07
Lentilele de contact oferă frumuseţe ochilor

Înainte de a alege această variantă, de aplicare a lentilelor, trebuie să mergeţi la un medic oftalmolog pentru a vă sugera ce vi se potriveşte cel mai bine, cum anume le puteţi folosi şi cum să le aplicaţi. Ochilor trebuie să le oferiţi atenţia cuvenită, deoarece sunt foarte sensibili.

Lentilele se aplică în colţul interior al ochiului. În acest timp ochiul este ţinut deschis, iar privirea trebuie îndreptată către colţul exterior. După ce ai aplicat lentilele, clipeşte de câteva ori până când lentila se aşează perfect pe iris. Igiena este foarte importantă în timpul aplicării şi scoaterii lentilelor. Înainte de aplicare, se spălă mâinele cu apă şi săpun şi se şterg cu un prosop de hârtie pentru evitarea scamelor, inamicele ochilor.

Lentilele de contact sunt recomandate mai ales din punct de vedere estetic, redând frumuseţea ochilor şi sunt indicate celor ce poartă dioptrii mari. Machiajul tău nu va mai avea acum de suferit şi va putea fi vizibil, nu ascuns în spatele unor ochelari de vedere.

Când foloseşti lentilele, trebuie să încerci să te fereşti de praf, fum, nisip, de soare foarte puternic deoarece îţi poate afecta ochiul, nu lentila.

Lentilele pot fi purtate între 8-10 ore pe zi şi trebuie scoase neapărat la sfârşitul acestei perioade. Ele pot fi folosite cel mult doi ani. Mai există şi lentile cu un conţinut mare de apă, care pot fi purtate 24 de ore pe zi, dar durata lor de viată este de o lună.  Orice ai alege, nu uita de sfaturile medicului.