Leo Iorga, bolnav de cancer, luptă pentru omologarea canabisului de uz medical

Leo Iorga lupta pentru omologarea canabisului de uz medical, in Romania. Artistul vrea sa invinga cancerul cu care a fost diagnosticat in urma cu peste 6 ani.

14 feb. 2018, 09:59

Leo Iorga lupta pentru omologarea oficiala si legala a canabisului de uz medical, in Romania. Cantaretul a fost diagnosticat cu cancer, in urma cu mai bine de 6 ani, a facut mai multe operatii atat la plamani, cat si pe creier, a cheltuit sute de mii de euro pe tratamente si lupta in continuare sa traiasca.

LEO IORGA, transformare INCREDIBILĂ după diagnosticul de cancer la plămâni

„Ii multumesc lui Dumnezeu ca pot urca pe scena. Am inceput si un tratament nou care este foarte scump. Ce inseamna foarte scump? La distribuitor costa 300.000 de euro, insa pentru cei care au reusit sa obtina aprobare si acest tratament este compatibil cu tipul de cancer pe care-l are fiecare, cred ca ajunge la 150.000 de euro, fiind decontat de stat. Daca pacientul poate tine tratamentul… il tii cam un an si jumatate. Deci n-ar fi atat de mult comparativ cu efectele pe care le-ar putea avea, versus alte medicamente. Este o terapie mai moderna si raspandita in lume pentru tratarea cancerului. Eu vreau sa anunt, fara nicio gluma, la modul cel mai serios, ca intentionez sa ma alatur unor ONG-uri care lupta pentru promovarea medicamentelor anticancer, ma refer la mai multe tipuri de cancer, si voi promova cat voi reusi si eu omologarea oficiala si legala a canabisului de uz medical in Romania. Exista studii avansate, sunt tari care deja l-au omologat, nu este vorba despre efectul halucinogen, ci este vorba despre un efect terapeutic pe care oamenii de stiinta de afara l-au demonstrat. Daca reusim sa aducem, sa implementam lucrul acesta, inseamna ca mai am o bila alba pentru mine pentru ca probabil Dumnezeu m-a lasat cu un scop sa mai stau pe aici, pe pamant. Muzica e prima manifestare pe care eu o abordez si a doua, de ce nu, sa ajut lumea care se afla in aceiasi situatie cu mine. Nu este nicio rusine. Sunt colegi de breasla care se ascund, care considera ca nu trebuie sa faca public acest lucru. Ii priveste, e alegerea fiecaruia. Eu consider insa ca in orice situatie se afla copiii, oameni tineri, si cei maturi, in varsta, si se pot da maini de ajutor… mana mea e acolo. Si eu am fost ajutat la randu-mi”, a declarat Leo Iorga la Kanal D.

Clipe grele pentru Leo Iorga. Artistul, operat de cancer pentru a patra oară

Cantaretul a fost in Cuba, la inceputul anului trecut, unde a facut un vaccin special pentru tipul lui de cancer. El ne-a marturisit ca nu mai merge la clinica de acolo, insa tine legatura cu medicii. In plus, tratamentul costisitor pe care-l face acum e mult mai puternic decat ceea ce a facut el in Cuba. “Nu mai trebuie sa merg in Cuba. Am facut tratamentul 8 luni, dar tin permanent legatura cu ei. In ce consta acest tratament de 300.000 de euro? Depinde de la caz la caz. Este vorba despre ceea ce incepusem in Cuba. Vaccinurile de acolo sunt ceva la slabe din punct de vedere al agresivitatii si mult mai ieftine, intr-adevar. Se merge pe linia imunoterapiei, adica este un imunomodulator specific fiecarei linii de tratament. In cazul meu acest medicament se face intravenos, am niste tulburari cateodata, dupa ce mi-l injecteaza. Il fac din doua in doua saptamani. Multumesc lui Dumnezeu ca exista pentru ca altfel…”, a mai declarat indragitul artist.