Leonard Doroftei: „Îmi lipseşte totul din România. De la înjurături, până la tăiatul porcului!”

Leonard Doroftei a dezvăluit, la AS.ro, cum s-a apucat de box. Totul a plecat de la o ţeavă găsită pe stradă şi de la o bătaie. Acum, campionul nostru a plecat în Canada, dar dorul de casă îl macină.

09 dec. 2021, 12:30
Leonard Doroftei: „Îmi lipseşte totul din România. De la înjurături, până la tăiatul porcului!”

Leonard Doroftei a plecat în Canada, dar Sărbătorile îl fac nostalgic pentru ce a lăsat în România. Singurul român campion mondial şi la amatori, şi la profesionişti, va regreta toată viaţa că a plecat din România.

Plecat de doi ani din ţară, Doroftei povesteşte la AS.ro LIVE că s-ar întoarce în România! Ca să-si deschidă sala lui de box şi să antreneze! „(Ce-ţi lipseşte cel mai mult din România?) Totul! Totul! De la înjurături până la tăiatul porcului! Totul! Aerul ăla pe care-l respiri! Am luat o decizie, la nervi, pe care am s-o regret toata viaţa, probabil. Dar asta-i viaţa!„, a recunoscut fostul pugilist.

Ce a ajuns să facă Leonard Doroftei în Canada. În România, fostul campion mondial a fost numit „cerşetor”!
Doroftei s-a reinventat în Canada, unde antrenează la o sală de box. Doroftei locuieşte cu familia în Laval, cea mai mare suburbie a Montrealului.

„Mă trezesc dimineaţa pe la 12:00! Dacă am antrenament, mă duc la antrenament. Daca n-am, îmi caut de treabă. Îmi caut de treabă, mai mătur prin casă, dau cu aspiratorul, şterg praful. Eu ştiu? Pe şemineu, în baie! Sunt vecin cu Diaconu, ne pregătim, ne ducem să tăiem porcul zilele astea!„, a mai spus Doroftei.

Cum a ajuns Leonard Doroftei în sala de box

O ţeavă găsită pe stradă avea să îi schimbe viaţa lui Leonard Doroftei şi să îl transforme într-unul dintre marii campioni ai României.

„Eram pe stradă şi cineva a găsit o ţeavă de suflat cornete. Stăteam acolo la periferie, sărăci, amărâţi. Ţeava aia mi s-a părut, wow, ce jucărie minunată. Mai mulţi au vrut-o şi a ieşit cu bătaie. Bineînţeles că ţeava a ajuns la mine. Şi cineva m-a întrebat.

Leonard Doroftei, acuzaţii grave la adresa lui Traian Băsescu. „M-a sunat şi am refuzat! Apoi a început problemele”

Nu vrei să vii la box? Şi eu, ba da! Era chiar fratele cu care mă bătusem pentru ţeavă, ajunsesem în finală. Am venit şi m-a luat la box. Nu ştiam, nu văzusem în viaţa mea o sală. Aveam 14 ani. Am fost o perioadă pe la lupte, cam o lună de zile. Din păcate, nu am mai avut bani pentru cotizaţia respectivă”, a spus Leonard Doroftei.

Leonard Doroftei a vorbit şi despre primul titlu câştigat din carieră. S-a întâmplat în 1986, când a devenit campion naţional la juniori. „În vara lui 85 am făcut primele meciul la Câmpina. Bineînţeles că m-am impus şi am devenit mica vedetă a sălii. Mă duceam dimineaţa la antrenament, mă duceam la şcoală şi apo mă duceam iar la antrenament. A fot o nebunie în primul an. În 86, la prima participare la Campionatul Naţional am ieşit campion. A fost primul titlu de campion de la sală. Devenisem o mică vedetă la şcoală, şi pe stradă, în cartier. După ce am ieşit campion, am intrat în lotul naţional. Şi nu am mai ieşit de acolo până când m-am lăsat„, a mai spus Doroftei.