Leonard Orban a demisionat de la conducerea Institutului European din România

Fostul comisar european Leonard Orban a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România. Orban şi-a înaintat demisia pe 29 decembrie, într-o perioadă în care s-a speculat că fostul comisar ar putea deveni consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

06 ian. 2015, 14:54
Leonard Orban a demisionat de la conducerea Institutului European din România

Demisia a fost oficializată printr-o decizie a primului-ministru, publicată în Monitorul Oficial, prin care Leonard Orban este eliberat din funcţie.

„Începând cu data de 15 ianuarie 2015 încetează, la cerere, calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România deţinută de către domnul Leonard Orban”, se arată în decizia semnată de Victor Ponta.

Potrivit România TV, președintele ales, Klaus Iohannis, ar vrea să îl coopteze în echipa sa pentru Cotroceni pe fostul comisar european, Leonard Orban.

Acesta ar urma să ocupe funcția de consilier prezidențial pentru afaceri europene, funcție pe care Leonard Orban a deținut-o și în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Leonard Orban a mai ocupat funcțiile de negociator-șef al României cu UE şi comisar european pentru Multilingvism. Leonard Orban este fratele lui Ludovic Orban, lider PNL.