Leşinat cu mita în buzunar. Un controlor a făcut spectacol în timpul unui flagrant VIDEO

Imagini incredibile de la un flagrant organizat naşilor care fac legea în trenuri. Un controlor prins cu mita în buzunar s-a făcut că leşină în faţa procurorilor. Alţi 45 de angajaţi ai CFR Călători de la regionalele Braşov şi Bucureşti suspectaţi de fapte de corupţie au fost duşi la audieri, luni dimineaţă, la Parchetul Tribunalului Braşov.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 06:28
Leşinat cu mita în buzunar. Un controlor a făcut spectacol în timpul unui flagrant VIDEO

Dosarul şpăgilor din trenuri continuă cu noi audieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu, cele 45 de persoane au fost ridicate de la birou de către anchetatori în baza unor mandate de aducere, urmând să fie audiaţi în cursul acestei zile.

Probele strânse pentru o fraudă de 200 de mii de lei nu au fost suficiente însă ca naşii să fie arestaţi preventiv. Niciunul dintre angajaţii CFR audiaţi săptămâna trecută nu a fost arestat preventiv. Procurorii spun că într-un an şi jumătate, CFR a fost prejudiciat cu 200.000 de lei.

Tribunalul Braşov a respins, vineri, toate propunerile de arestare preventivă pentru cei 68 de angajaţi ai CFR Călători reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, majoritatea acestora având interdicţie de a părăsi ţara.

Un număr de 70 de angajaţi ai CFR Călători, din cei 81 audiaţi, au fost reţinuţi de procurorii braşoveni, joi noapte, pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
 
Pentru două din cele 70 de persoane reţinute, procurorii nu au solicitat emiterea de mandate de arestare.
 
Cei 68 de reţinuţi au fost împărţiţi în două loturi, de 35 şi 33 de persoane, pentru a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.
 
Mai multe descinderi au avut loc, joi dimineaţă, la sediul CFR Călători şi la regionalele CFR Călători din ţară, pentru a fi puse în executare mandate de aducere pentru angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie.
 
Astfel, la Braşov au sosit, în cursul zilei de joi, zeci de persoane escortate de poliţişti şi mascaţi, primii angajaţi sosiţi fiind cei de la Bucureşti. Au urmat loturi de angajaţi de la Iaşi, Craiova, Constanţa şi Cluj, în acest caz fiind emise 81 de mandate de aducere.
Aceste persoane sunt conductori de tren, şefi de tren, controlori de bilete, revizori de specialitate în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători SA”. Cea mai înaltă funcţie este cea de revizor de specialitate.
 
Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.