Levente Molnar, apariţie inedită pe covorul roşu la gala BAFTA 2017. Protest al cineaştilor români şi la Berlinală FOTO&VIDEO

Actorul maghiar Levente Molnár, recunoscut pentru rolul din filmul "Fiul lui Saul", premiat la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină la gala BAFTA 2017, a dus mesajul protestatarilor antiguvernamentali din România pe covorul roşu al evenimentului de la Royal Albert Hall, din Londra.

RomaniaTV.net
13 feb. 2017, 07:04
Levente Molnar, apariţie inedită pe covorul roşu la gala BAFTA 2017. Protest al cineaştilor români şi la Berlinală FOTO&VIDEO

Levente Molnár a păşit pe covorul roşu şi s-a fotografit cu un bilet pe care era scris „#REZIST”, motto-ul românilor care transmis de 13 zile protestează în faţa Guvernuui şi în mai multe oraşe din ţară.

Producători, regizori, actori români, între care Ada Solomon, Anca Damian, Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu, Daniel Mitulescu şi Crina Semciuc, au protestat şi pe covorul roşu de la Festivalul de Film de la Berlin, cu mesajul „Romanian Cinema #resist”.

O delegaţie numeroasă de cineaşti români a protestat în tăcere, duminică seara, la Berlinale Palast, cu două pancarte pe care au scris „Romanian Cinema #resist”, alăturându-se astfel protestelor din ţară.

Regizorul Tudor Giurgiu a publicat un video cu momentul protestului, care a fost vizualizat de peste 100.000 de internauţi.

Anul acesta la Berlinală, lungmetrajul „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei.