Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Belgiei, Sebastian Vettel pe locul 2

Pilotul britanic Lewis Hamilton de la Mercedes a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, a XII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari şi de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, scrie News.ro.

27 aug. 2017, 13:47
Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Belgiei, Sebastian Vettel pe locul 2

Lewis Hamilton a câştigat a 58-a cursă din carieră, la al 200-lea său start. Acesta este al treilea succes al britanicului la Spa-Francorchamps, al cincilea în acest sezon.

Finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari a trecut linia de sosire al patrulea, înaintea compatriotului său Valtteri Bottas de la Mercedes, clasat al cincilea şi a germanului Nico Hulkenberg de la Renault, al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine francezul Romain Grosjean de la Haas, brazilianul Felipe Massa de la Williams, francezul Esteban Ocon de la Force India şi spaniolul Carlos Sainz de la Toro Rosso.

Max Verstappen (Red Bull) a abandonat în turul 8/44, din cauza unor probleme mecanice. A fost a şasea cursă neterminată pentru tânărul olandez.

În urma acestor rezultate, Hamiton (213 puncte) s-a apropiat la şapte puncte de liderul clasamentului piloţilor, Vettel (220 de puncte).

Următoarea etapă, Marele Premiu al Italiei, va avea loc la 3 septembrie, la Monza.