Lia Olguța Vasilescu: Cel mai important este să putem forma Guvernul chiar și într-un parteneriat cu ALDE

Publicat: Duminică, 11 Decembrie 2016 22:16 // Actualizat: Duminică, 11 Decembrie 2016 22:16 // Sursa: romaniatv.net

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a declarat, duminică seara, după prezentarea exit-poll-uri, că, la nivelul județului Dolj, PSD se așteapă la un scor de peste 60%, însă cel mai important este ca la nivel național să obțină un scor care să îi permită să formeze Guvernul "chiar și într-un parteneriat cu ALDE".

"A fost o lună foarte grea de campanie și o zi grea astăzi, care încă nu s-a terminat pentru noi — probabil că o să se încheie undeva mâine dimineață, în jurul orei 9.00, după ce vom număra și vom avea toate procesele verbale din secțiile de vot, ca să vedem care este scorul real al PSD în județul Dolj. Noi așteptăm un scor cu 6 în față, care, oricum, va fi un scor istoric pentru PSD Dolj și, sperăm noi, chiar să fie peste USL. Mai important decât orice este să putem să avem un scor atât de bun la nivel național încât să ne permitem să formăm guvernul chiar și într-un parteneriat cu ALDE", a spus Olguța Vasilescu.

Ea le-a mulțumit tuturor cetățenilor Doljului și locuitorilor Craiovei că au venit duminică la vot, menționând că s-au prezentat "într-un număr foarte mare".

"Iată, suntem pe locul 3 în România ca și prezență la vot, asta înseamnă că a fost, totuși, o campanie electorală care a mobilizat suficient electorat. Mergând zilnic în județ și întâlnindu-mă cu circa 1.000 de oameni pe zi (...) am văzut cât de mare este disperarea oamenilor și câte speranțe și-au pus în noi și nu vreau să-i dezamăgim sub nicio formă. Ceea ce am promis în această campanie electorală, eu sunt unul dintre garanții că aceste lucruri se vor și întâmpla", a mai spus Vasilescu.

La rândul său, Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, a afirmat că reprezentanții organizației pe care o conduce sunt destul de mulțumiți de rezultatul votului.

"Am văzut rezultatele exit-poll-ului, suntem destul de mulțumiți de rezultatul votului, numai că nu contează care este acest exit-poll, ci este foarte importantă numărarea voturilor, scrierea proceselor-verbale și întocmirea listelor finale, inclusiv distribuția mandatelor", a spus Manda.

Președintele PSD Dolj a mai afimat că speră ca PSD să obțină peste 50% din mandatele de parlamentar la nivel național.

"Avem speranța să facem poate 50% din mandate, ceea ce înseamnă că PSD poate să facă guvernul sigur. PSD+ALDE are această majoritate în Parlament și vom avea un guvern PSD plus ALDE, pentru că aceasta a fost voința românilor. Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat astăzi, indiferent de cum au votat, să le mulțumesc în special celor care au votat PSD", a afirmat președintele PSD Dolj.

Potrivit lui Manda, la nivelul județului Dolj, rezultatele PSD sunt mult mai bune decât cele pe țară, pentru că "așa a fost de fiecare dată", iar organizația se luptă în continuare "să fie județul cu cel mai mare număr de voturi pentru PSD, cu cel mai mare procent și, probabil, cu cel mai mare număr de mandate pentru PSD, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților".

"(...) Este o victorie, nu a PSD-ului, ci mai degrabă a României și ne așteptăm la patru ani de prosperitate și de creștere economică pe care s-o simtă românii în buzunarul lor, nu doar pe cifre", a mai declarat Manda.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Lia Olguţa Vasilescu rezultate alegeri parlamentare 2016
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H