Lia Olguţa Vasilescu: N-o să mai aruncăm cu nemiluita bani pe ajutoare sociale

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri seară, la un post de televiziune, că se lucrează la un proiect de lege pentru reducerea prestațiilor sociale și că guvernul "n-o să mai arunce cu nemiluita bani pe ajutoare sociale".

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 09:06
Lia Olguţa Vasilescu: N-o să mai aruncăm cu nemiluita bani pe ajutoare sociale

„N-o să mai aruncăm cu nemiluita bani pe ajutoare sociale. Cei care primesc ajutoare sociale și sunt apți de muncă trebuie să fie ajutați să se angajeze și să meargă la muncă”, a declarat ministrul Muncii.

De asemenea, ministrul Muncii a anunțat că va fi creată o divizie specială pentru combaterea muncii la negru: 

„Vestea proastă pentru angajatori nu este aceea că trebuie să crească salariile sau că nu vor avea parte de deducerile fiscale și de facilitățile fiscale la care se așteaptă. Vestea proastă este că nu o să se mai poată lucra la negru. Suntem în reorganizare cu Inspecția Muncii și vom crea o divizie specială pentru munca la negru. De acolo se pierd foarte mulți bani de la stat, dar mai grav decât orice este că acei oameni sunt nenorociți pe viață, pentru că ei, neplătindu-li-se asigurările medicale, nu pot să beneficieze de servici medicale, contribuțiile la pensii, nu pot să-și ia pensia când vor iesi la pensie…nu pot să meargă în șomaj să-și ia indemnizație de șomaj. Aici vom fi fără milă”, a precizat ministrul Muncii.

Vasilescu a mai anunțat că, după implementarea legii salarizării, se va veni și cu o nouă lege a pensiilor.

Potrivit ministrului, vor fi aduse modificari și la statutul funcționarului public:

„Vrem să intrăm și în statutul funcționarului public. Am văzut că sunt și funcționari care nu fac nimic și nu poți să îi dai afară, pentru că te dau în judecata și câștigă, deci e clar că legea e proastă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus că în acest an s-au creat 100.000 de noi locuri de muncă și că există deja un deficit de forță de muncă calificată.