Lia Olguţa Vasilescu a rămas fără minister. Preşedintele Iohannis a revocat-o de la Muncă, dar nu a numit-o la Transporturi

Publicat: Marţi, 20 Noiembrie 2018 13:43 // Actualizat: Marţi, 20 Noiembrie 2018 13:53 // Sursa: romaniatv.net

Lia Olguţa Vasilescu, unul dintre membrii cei mai vocali ai Cabinetului Dăncilă, este marele perdant a remanierii guvernamentale: a rămas fără minister. Preşedintele Iohannis a revocat-o de la Ministerul Muncii, dar nu a numit-o la Transporturi.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea în Guvernul Dăncilă 2 a Liei Olguţa Vasilescu, la Ministerul Muncii, şi a lui Ilan Laufer, la Ministerul Dezvoltării, pe considerentul că sunt nepotriviţi.

"Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului.

Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate (Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer - n.r.)", a anunţat preşedintele Iohannis marţi la Cotroceni.

Lia Olguţa Vasilescu va fi astfel înlocuită de la Ministerul Muncii de Marius Budăi, dar nu va fi numită la Transporturi, de unde preşedintele nu l-a revocat la Lucian Şova.

Preşedintele nu a acceptat nici numirea lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării, astfel că nu l-a revocat pe actualul titluar, vicepremierul Paul Stănescu.

Klaus Iohannis a criticat soluţia remanierii guvernamentale, dar a acceptat-o, motivând criza de timp până la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Această remaniere este o soluţie slabă. Am emis decretul de remaniere, dar fără Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ilan laufer Klaus Iohannis Lia Olguţa Vasilescu remaniere guvernamentală
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H