Lia Olguţa Vasilescu, atenţionată că preşedintele nu agreează actuala formă a Legii salarizării: Ghinion!

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat scurt şi concis, luni, la Parlament, când i s-a spus că preşedintele Klaus Iohannis nu este mulţumit de actuala formă a Legii salarizării. "Ghinion", a fost reacţia ministrului la faptul că şeful statului a transmis o atenţionar privind necesitatea modificării proiectului Legii salarizării unitare.

RomaniaTV.net
29 mai 2017, 14:16
Lia Olguţa Vasilescu, atenţionată că preşedintele nu agreează actuala formă a Legii salarizării: Ghinion!

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că a mai primit 40 de amendamente la proiectul Legii salarizării din partea deputaţilor PSD şi că este dispusă să le susţină pe cele de scădere a veniturilor, şi nu pe cele de majorare. Ministrul a mai spus că se doreşte ca proiectul să primească raportul Comisiei de muncă marţi, astfel încât, săptămâna viitoare să poată fi votat în plenul Camerei Deputaţilor.

„Am mai primit 40 de amendamente, acum merg la Comisia de muncă împreună cu domnul preşedinte, Solomon, să ne uităm peste ele, să vedem dacă mai sunt scăpări şi dacă mai admitem ceva. Am stabilit ca şi strategie, azi şi mâine să trecem legea prin comisie, să dăm posibilitatea o săptămână Finanţelor ca să calculeze impactul încă o dată. De data aceasta, final cu amendamentele de la Senat şi cu ce mai luăm de la Camera Deputaţilor, ca săptămâna viitoare să putem să dăm votul final pe această lege”, a afirmat ministrul Muncii.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, critici dure la adresa colegilor din Guvern din cauza legii salarizării

Olguţa Vasilescu a mai spus că va susţine amendamentele de scădere a veniturilor, şi nu pe cele de majorare, în condiţiile în care „deja este foarte greu”, după ce s-a făcut un calcul în urma amendamentelor adoptate de Senat. „Se depăşeşte anvelopa salarială de 32 de miliarde (fondul total de salarii pe patru ani – n.r.), din cauza asta trebuie să vedem ce se întâmplă şi la Camera Deputaţilor. Le-am şi spus colegilor că sunt dispusă să susţin orice amendamente de scădere, dar nu de majorare, pentru că deja va fi foarte greu. Mai sunt unele reglaje pe care într-adevăr trebuie să le facem şi din cauza aceasta, înainte să intrăm pe lege, aş vrea să mai discut un pic cu colegii din Comisia de muncă”, a completat ministrul.

Proiectul Legii salarizării intră, luni, în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor, care este for decizional în această speţă.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, săptămâna trecută, referitor la protestele anunţate de către sindicaliştii din administraţia publică, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării, că acesta necesită încă nişte îmbunătăţiri şi că nu poate fi lăsată salarizarea oamenilor, în special a celor din administraţia publică locală, „aşa, undeva în aer”.

„Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a celor din administraţia publică locală, aşa, undeva în aer E Vorba de funcţia publică ce trebuie tratată sustenabil, serios, la nivel naţional, şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul legii salarizării, altfel nu poate avea prea multă valoare pentru administraţia publică locală”, a declarat preşedintele Iohannis.