Lia Olguţa Vasilescu: „E greu de presupus că Parlamentul va mai prelungi starea de urgenţă”

Deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu reacţionează la declaraţiile şefului Cancelariei prim-ministrului, cu privire la o posibilă prelungire a stării de urgenţă după 15 mai. Fostul ministru al Muncii afirmă că Parlamentul ar putea respinge o asemenea decizie a preşedintelui.

RomaniaTV.net
03 mai 2020, 17:47
Lia Olguţa Vasilescu: „E greu de presupus că Parlamentul va mai prelungi starea de urgenţă”

„E greu de presupus că Parlamentul va mai prelungi starea de urgenţă, pentru că şi Parlamentul a început să lucreze, nu numai online. Cu toţii ne dăm seama că economia începe să gâfâie tot mai mult şi în aceste oondiţii trebuie să se relaxeze măsurile. După 15 mai probabil că se vor da recomandări populaţiei, dar nu va mai fi nebunia de acum cu amendarea în masă a populaţiei. Îmi pare rău că domnul Vela anunţă acum că cei de la poliţia locală sunt vinovaţi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Olguța Vasilescu: Vă spun cu certitudine că au un PLAN DE AMENZI. N-ar fi modificat legislația, altfel

În România s-au dat amenzi de 120 de milioane de euro în stare de urgență. Lia Olguța Vasilescu a afirmat că există un plan de amenzi, dovadă stând destinația finală a banilor din acestea.  

”Pot să vă spun cu certitudine că au un plan de amenzi, pentru că, altfel, n-ar fi modificat legislația. După cum știți, până acum, toate amenzile de circulație sau de orice fel, care se dădeau pe raza unei unități administrativ-teritoriale, mergeau, banii respectivi, către bugetul local. Ori, acum, se duc direct către bugetul național, ceea ce, din start, spune faptul că e nevoie de acești bani la Guvern” a afirmat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu. 

Social-democrata a adăugat că ”până acum, n-am văzut bani ajungând de la Guvernul României către autoritățile locale, care au suportat costurile acestei pandemii.”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, la Digi24, că amenzile date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare se ridică la peste 600 de milioane de lei (120 de milioane de euro), iar acești bani vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile.