Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis a recunoscut pentru prima oară că acest Guvern are bani pentru tot ceea ce şi-a propus

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că Iohannis a recunoscut faptul că Guvernul are bani pentru pensii și salarii, dar din cauza faptului că se taie bugetul SRI, președintele nu dorește să aprobe rectificarea bugetară, ceea ce crează probleme majore în sistem.

RomaniaTV.net
04 sept. 2018, 17:57
Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis a recunoscut pentru prima oară că acest Guvern are bani pentru tot ceea ce şi-a propus

”Domnul președinte Klaus Iohannis a recunoscut pentru prima oară că este o rectificare puternic pozitivă, deci a recunoscut că acest Guvern are bani pentru tot ceea ce și-a propus.

Văd că marea problemă este la SRI. Păi haideți să vedem ce buget are SRI. SRI are un buget anual de 2,3 miliarde de lei, din care se iau 113 milioane, bani care nu au fost folosiți de SRI și nici nu se prefigura că vor fi folosiți.

Următoarele ministere la un loc au bugetul cât SRI: MAE, Mediului, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

SRI are bugetul mai mare decât Ministerul Energiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri sau Ministerul pentru Ape și Păduri.

În luna mai președintele Klaus Iohannis ne-a întrebat dacă mai avem bani de pensii și de salarii. Sigur că avem bani de pensii și salarii, dar, atenție, bugetul se redactează pe legea aflată în vigoare la finalul acelui an, numai că în acest an, în Parlament, s-a aprobat creșterea pensiior speciale. Logic, că noi nu știam că în iunie va fi adoptată o astfel de lege. Este normal că acum trebuie să facem o suplimentare a bugetului, pentru a plăti aceste drepturi ale oamenior.

În plus, sunt mii se mame și copii, față de începutul anului. Se calculează media de mame și copii și se trece în buget.

Apoi mai avem pesta porcină, care a afecta mii de fermieri. Ne spune președintele de ce nu ne-am pus deoparte mai mulți bani pentru fondul de rezervă. Păi de unde era să visăm noi că în primăvară vom avea niște inundații absout catastrofale. Au mers foarte mulți bani acolo și acum este necesară o suplimentare a bugetului pentru a acorda despăgubiri pentru efectele pestei porcine”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la România TV.