Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis nu va risca să retrimită Legea salarizării în Parlament

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat că, după toate estimările Legea salarizării unitare ar trebui să fie promulgată înainte de data de 1 iulie, când sunt prevăzute, conform proiectului, primele majorări salariale pentru bugetari.

RomaniaTV.net
09 apr. 2017, 19:11
Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis nu va risca să retrimită Legea salarizării în Parlament

„Mâine (luni, n.r.) va fi semnată de toţi parlamentarii. Avem deja 200 de semnături, dar şi ceilalţi vor fi invitaţi mâine, probabil avem sedinta reunită a grupurilor parlamentare. După aceea intrăm cu ea în Parlament în procedură rapidă. Nu spunem că nu acceptăm amendamente de la opoziţie, sindicate, oamenii simpli. Suntem dispuşi să corectăm în Parlament. Nicio lege nu e perfectă, dar încercăm cea mai corectă variantă posibilă”, a spus ministrul Muncii, la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu crede că nu vor fi impedimente pentru ca legea să fie adoptată înainte de 1 iulie, când sunt prevăzute primele majorări salariale. „Depinde de ce va fi in comsii. Legea pentru abrogarea celor 102 taxe a trecut in 2 saptamani. Aceasta fiind lege importantă cred ca avem dezbatere pana in iunie si in iunie trimitem la Preşedinţie. Ne-am luat marja pana la 1 iulie sa depasim obstacole. Era simplu sa o tinem o luna in dezbatere publică, sa o punem pe site si să curgă adrese de la oameni pe care legiuitorii să nu le ia în considerare. Aici, fiind două luni în Parlament, va ieşi varianta mai corectă. (Legat de promulgare, n.r.) avem experienta bugetului si am vazut cat ne-a chinuit. Fiind categorii de salariaţi care intră în plată de la 1 iulie, nu va risca să o retrimită”, a apreciat Lia Olguţa Vasilescu.