Lia Olguţa Vasilescu: Ungurii meritau o palmă mai usturătoare. Băsescu s-a trezit târziu

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat la atacul lansat de preşedintele Traian Băsescu la adresa declaraţiilor extremiste ale anumitor reprezentanţi ai minorităţii maghiare. Deşi apreciază poziţia şefului statului, social-democrata arată, totuşi, că acesta s-a trezit abia "la finalul mandatului" să reacţioneze la atitudini asupra cărora alţii au tras semnale de alarmă cu mult timp în urmă.

RomaniaTV.net
12 aug. 2013, 18:40
Lia Olguţa Vasilescu: Ungurii meritau o palmă mai usturătoare. Băsescu s-a trezit târziu

„Eu nu am o problema cu declaratiile lui Basescu la adresa ungurilor. Dimpotriva! Meritau o palma mai usturatoare! Eu am o problema cu faptul ca Basescu se trezeste la finalul mandatului, iar ei au jucat tontoroiul ani de zile prin Ardeal, cand el se facea ca nu ii vede, sluga lui, Boc, ca nu ii aude, iar buldogul Blaga nu raspundea nimic apelurilor noastre disperate ca se marsaluieste, in Transilvania, in uniforma Garzii maghiare, organism fascist, interzis pana si de tribunalele din Ungaria la presiunea comunitatii evreiesti. De ce abia acum?”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român „îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”.

Şeful statului român a susţinut că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei şi că în acest moment Ungaria a devenit „un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România”, arătând că politica Budapestei a început să creeze „dificultăţi”.