Liber cu animalele de companie pe plajă. Ce reguli trebuie să respecte stăpânii PROIECT

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de USR-PLUS, românii ar putea avea voie pe plajă cu animalele de companie. Dacă proiectul va fi adoptat, stăpânii necuvântătoarelor vor trebuie să respecte câteva reguli în momentul în care vor ajunge pe plajă.

23 apr. 2021, 20:24
Liber cu animalele de companie pe plajă. Ce reguli trebuie să respecte stăpânii PROIECT

Liber cu animalele de companie pe plajă. Mai mulţi deputaţi USR-PLUS au propus un proiect de lege potrivit căruia animalele ar putea avea voie pe plajă.

Liber cu animalele de companie pe plajă

Citeşte şi Veste teribilă pentru proprietarii de animale de companie! Nu le mai pot ține la bloc fără acordul vecinilor

Până acum cei care erau prinşi cu animalele de companie pe plajă riscau amenzi de până la 20 de mii de lei. Cu toate acestea, pe litoral există câteva hoteluri care permit accesul căţeilor. Stăpânul trebuie  să prezinte un document care să confirme starea bună de sănătate a animalului și să plătească în plus pentru cazarea lui.

„Au de plătit o taxă care este 20% din tariful camerei din perioada respectivă și să aibă grija de el. Cei care au animalele mai mici le pun în cuști, iar alții le lasă în cameră atunci când vor să se ducă la plajă”, a precizat Gabriela Mihai – manager hotel stațiunea Mamaia, potrivit ştirileprotv.ro. 

Proiectul pottrivit căruia animalele de companie ar avea voie pe plajă a ajuns la Senat.

Libertatea vine însă la pachet cu reguli.

„Pe durata sezonului estival am considerat că este mai bine să lăsăm la aprecierea operatorului de plajă dacă dorește sau nu să permită accesul. Proprietarii sunt obligați să aibă cu ei punguțe pentru a strânge deșeurile produse de animalute. Sunt obligați să-i țină în lesă sau în ham. Pentru cei care nu strâng deșeurile produse de animale sunt amenzi de la 10 000 la 100 000 lei”, a precizat Cristina Rizea – deputat în Parlamentul României:

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie votată de Camera Deputaților.

În majoritatea țărilor cu ieșire la mare din Uniunea Europeană, plimbarea animalelor de companie pe plajă este permisă.

Citeşte şi Cum se transmite coronavirusul. Veşti proaste pentru cei care au câini, pisici sau alte animale de companie