Liber la vacanţe în Grecia începând cu 16 aprilie. Claudiu Năsui anunţă regulile pe care turiştii români trebuie să le respecte

Claudiu Năsui a anunţat că începând cu 16 aprilie românii pot merge în vacanţă în Grecia. Ministrul Economiei şi al Turismului a precizat şi ce reguli trebui să fie respectate.

12 apr. 2021, 14:40
Liber la vacanţe în Grecia începând cu 16 aprilie. Claudiu Năsui anunţă regulile pe care turiştii români trebuie să le respecte
Liber la vacanţe în Grecia începând cu 16 aprilie. Claudiu Năsui anunţă regulile pe care turiştii români trebuie să le respecte

Liber la vacanţe în Grecia începând cu 16 aprilie. Anunţul a fost făcut de Claudiu Năsui, ministrul Economiei şi Turismului.

Liber la vacanţe în Grecia începând cu 16 aprilie. Claudiu Năsui, anunţul aşteptat de români

Citeşte şi Atenţie, cumpărăturile în Grecia se fac doar pe bază de programare. Plata se face numai cu cardul şi e permisă doar o vizită pe zi la magazin

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

La momentul revenirii în țară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă, dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă.

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, la Antena 3. 

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, potrivit viceministrului elen al Turismului, Sofia Zacharaki.

„Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ”, a precizat Sofia Zacharaki.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie. De asemenea, ministrul a anunţat că Grecia a renunţat la obligativitatea carantinei pentru vizitatorii din Israel, la nivel bilateral.

Turiştii israelieni trebuie să arată o confirmare oficială în limba engleză că au fost vaccinaţi. În plus, trebuie să treacă 14 zile de la rapel. De asemenea, vizitatorii din Israel vor prezenta un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

„Sperăm că acest certificat de vaccinare la nivelul Uniuni Europene va fi pus în aplicare până în iunie”, a declarat Zacharaki.

În 2020, cel mai prost an înregistrat vreodată pentru turism la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului, doar 7,4 milioane de persoane au călătorit în Grecia, mai puţin decât în orice moment al crizei sale economice de un deceniu.


loading...
Partenerii noștri