Liberalii au votat! PNL vrea ca Guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, cu câteva condiții. Ciucă: ”Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat luni că liderii liberali au votat în ședința PNL că sunt de acord cu asumarea răspunderii guvernului Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale.

04 sept. 2023, 13:29
Liberalii au votat! PNL vrea ca Guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, cu câteva condiții. Ciucă: ”Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor”

PNL vrea ca Guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, cu câteva condiții. Președintele PNL a subliniat că această asumare trebuie făcută cu câteva condiții și anume eliminarea impozitului de 1% pe proprietățile care au valoare însumată mai mare de 500.000 de euro, plafon pentru taxarea profesiilor liberale și eliminarea creșterii impozitului pe dividende de la 8% la 10%.

Citește și Daniel Cătălin Zamfir pune piciorul în prag: „Dragi PNL-iști cu fundu-n două luntri, nu mai merge!”. Scandalul care zguduie coaliția de guvernare

PNL vrea ca Guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale, cu câteva condiții

”Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor și măsurile fiscale. La nivelul liderilor partidului PNL am avut discuții și am prezentat care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și continuă să le susțină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei la număr și anume: reducerea cheltuielilor fundamentale, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale. Complementar la acestea în detaliu, PNL a susținut și continuă să susțină menținerea cotei unice de impozitare, va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiții în România prin menținerea cotei de impozitare la dividente la 8%. De asemenea, PNL susține menținerea actualei cote la TVA și complementar susținem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie indicate acele măsuri prin care marile companii să plătească pe profitul pe care îl realizează în țara noastră.  De asemenea, susținem ca la nivelul profesiilor liberale și a PFA-urilor să se impună un plafon pentru CASS. Este cât se poate de clar că dincolo de aceste măsuri avem nevoie de un alt pachet prin care să susținem măsuri de investiții, de creștere economică în țară. Sunt trei linii pe care le putem aborda: facilități fiscale, facilități pentru utilități și ajutor de stat personalizat pentru investițiile care depășesc suma de 50 de milioane de euro”, a declarat președintele PNL.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre măsurile pentru IMM-uri precum și despre cota de TVA.

„În acest moment am agreat că sunt o serie de produse și servicii la care se mențin cotele de TVA diferențiate. Am convenit în Coaliție, menținem pentru anumite bunuri și servicii cote difernțiate. Plafonul la IMM rămâne de 500.000 de euro iar parte de impozitare a rămas în cele două dimensiuni cu până în 60.000 de euro și de la 60.000 la 500.000 de euro. Partea de rentabilitate este o măsură care urmează să se decidă tehnic….Am discutat cât se poate de onest toate aceste probleme. Avem nevoie ca prin aceste colectări la buget și reducerea cheltuielilor să putem asigura banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a României. Avem nevoie de fonduri să putem să susținem plata pensiilor și a salariilor. Toate aceste măsuri nu trebuie să afecteze veniturile populației”, a spus Ciucă, referitor la nevoia de a face rost de bani la buget”,  a mai spus Nicolae Ciucă.

Luni după-amiază liderii PNL și PSD vor avea o întâlnire la nivelul Coaliție pentru a finaliza pachetul de măsuri fiscale.

Citește și Sondaj INSOMAR: AUR ar câștiga detaşat alegerile europarlamentare! Ce se întâmplă cu PSD şi PNL