Liberalii cer socoteală după ce Anca Dragu a condus ședința moțiunii: „Solicităm BPR să decidă cine se face vinovat”

Alina Gorghiu a cerut Birourilor Permanente ale celor două camere ale Parlamentului documentul în baza căruia ședința plenului în care s-a citit moțiunea de cenzură a fost condusă de Anca Dragu.

13 sept. 2021, 18:59
Liberalii cer socoteală după ce Anca Dragu a condus ședința moțiunii: „Solicităm BPR să decidă cine se face vinovat”

Liberalii cer socoteală după ce Anca Dragu a condus ședința moțiunii.   În lipsa unui astfel de document, ea cere ca BPR „să decidă cine se face vinovat de încălcarea Regulamentului” Declarația vine după ce Florin Roman a spus că liberalii vor face demersuri pentru demiterea lui Dragu de la conducerea Senatului.

Liberalii cer socoteală după ce Anca Dragu a condus ședința moțiunii: „Solicităm BPR să decidă cine se face vinovat”

„Solicit să mi se comunice documentul în baza căruia ședința de plen reunit a fost condusă de doamna președinte Anca Dana Dragu din partea Senatului și de doamna vicepreședinte Cristina-Mădălina Prună din partea Camerei Deputaților. În cazul în care acest document nu există, solicităm Birorurilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să decidă cine se face vinovat de încălcarea Regulamentului”, a scris Gorghiu într-o adresă trimisă Birourilor Permanente.

Cererea vine în urma scandalului de săptămâna trecută din Parlament, având ca miză conducerea plenului în care a fost citită moțiunea de cenzură.

Citește și: Alina Gorghiu îl face praf pe Orban: „Cei care doresc răul PNL sunt și în interiorul partidului. Va veni momentul adevărului”
 

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

În urma incidentului, Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Liberalul îi acuză pe cei din „coaliția toxică USR-AUR”, că l-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să își exercite „mandatul constituțional”.

„Președintele trebuie să conducă ședința. Eu eram președintele. Dl Roman este vicepreședinte. Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Efectiv se ținea de microfon”, a spus însă Anca Dragu.

Citește și: Scandal de nedescris în plenul Parlamentului, la citirea moţiunii de cenzură. George Simion şterge pe jos cu Florin Roman: „Am scăpat de acest gunoi” / Alina Gorghiu: „Urlaţi ca o maimuţă, colegii dvs sunt nişte huligani”