Liberalii consideră că adoptarea OUG 14 este o rezolvare „cu jumătate de măsură a crizei”

PNL a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea „cu jumătate de măsură” a crizei generate de OUG 13, a declarat, luni, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cerând nu doar adoptarea OUG 14, cum a îndemnat Liviu Dragnea, ci şi respingerea OUG 13, care „albeşte” dosarul acestuia.

13 feb. 2017, 13:14
Liberalii consideră că adoptarea OUG 14 este o rezolvare „cu jumătate de măsură a crizei”

Liberalii consideră că adoptarea OUG 14 este o rezolvare „cu jumătate de măsură a crizei” şi cer PSD respingerea ordonanţei 13

„PNL solicită domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de faţă în societatea românească. Am observat că domnul Liviu Dragnea se concentrează doar pe OUG 14, care trebuie aprobată de Parlament”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

PNL cere ca „indiferent de interpretările juridice în care pare expert” Liviu Dragnea, Parlamentul să adopte o „poziţie fără echivoc”, să respingă OUG 13 şi să adopte OUG 14, spune Turcan.

„Dacă nu se doreşte amânarea rezolvării situaţie, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ ale celor două OUG trebuie să fie umătorul: dezbaterea în Parlament şi respingerea OUG 13 şi debaterea în parlament şi adoptarea rapidă OUG 14, cu un amendament de clarificare a constituţionalităţii din această odonanţă”, a susţinut Turcan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a făcut vineri un apel la membrii Legislativului pentru adoptarea „în cel mai scurt timp” a „legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală”.