Liberalii din tabăra Orban încep să părăsească corabia: un senator şi doi deputaţi, printre care fostul ministru Ion Ştefan, s-au retras miercuri din grupul parlamentar PNL

Senatorul PNL, Ovidiu Iosif Florean, a demisionat din grupul PNL de la Senat și va rămâne senator neafiliat. Acesta urmează calea aleasă de fostul lider al PNL, Ludovic Orban, care a părăsit grupul PNL de la Camera Deputaților.

27 oct. 2021, 13:07
Liberalii din tabăra Orban încep să părăsească corabia: un senator şi doi deputaţi, printre care fostul ministru Ion Ştefan, s-au retras miercuri din grupul parlamentar PNL

Şi deputaţii Ion Ştefan, fostul ministru al Dezvoltării, şi Alexandru Kocsis au anunţat, tot miercuri, că se retrag din grupul parlamentar al PNL şi vor activa, momentan, ca neafiliaţi.

Deputatul Ion Ştefan a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PNL şi va activa ca deputat neafiliat. Fostul ministru al Dezvoltării a precizat că partidul „a fost făcut praf” din cauza ambiţiilor nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui Klaus Iohanis.

„Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunț ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat.

Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale.

Îmi doresc ca această despărțire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară și până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o țară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii și cu o posibilă criză economică la orizont.

Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar și în întreaga țară. PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui.

Am promis oamenilor că vom guverna România prin politici liberale, de dreapta, cel puțin 8 ani, iar acum, la nici un an de guvernare, coaliția cu USR este distrusă, pentru a se căuta sprijin la adversarii politici pesediști. Criza guvernamentală a fost creată artificial din ambiții prostești, uitându-se că noi suntem în Parlament, în Guvern sau chiar la Cotroceni trimiși de români, prin vot, nu pentru că am fi beneficiarii unor drepturi speciale.

Oare cum se simte acum președintele statului, Klaus Iohannis, când românii care au stat la cozi imense la vot, îndurând frig și ploaie, străbătând sute de km, se dezic de domnia sa? Garantul democrației a pus umărul la criza din Guvernul României și la cea din PNL!

Eu am mai spus lucrul acesta și îl repet: nu voi accepta niciodată să fiu partener politic cu ”ciuma roșie”, nu voi sta la aceeași masă cu baronii PSD care au ținut Vrancea și Moldova în sărăcie și care au risipit oamenii prin străinătate pentru o brumă de bani pe care nu îi puteau câștiga pentru familiile lor aici, acasă!

Mă dezic de tot balamucul politic creat de unii și alții care au dovedit prin acțiunile lor că își bat joc de cetățeni, de o țară și pun în pericol implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Am crezut în PNL și cred, în continuare, în capacitatea colegilor mei de a realiza că suntem pe marginea prăpastiei. Îmi doresc ca lor să le revină gândul cel bun, acum, în al 12-lea ceas și să spună stop distrugerii unei echipe de la care oamenii aveau așteptări imense.”, a scris Ion Ştefan pe pagina sa de Facebook.

Ovidiu Ion Florean: „Poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru Iohannis şi Cîţu”

”Doresc să vă informez că astăzi mi-am depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat.

Din obediență față de președintele Iohannis au girat această criză sanitară, criză economică. Domnul președinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat și într-un mod pătimaș pe domnul Cîțu. Până și parteneriatul Cîțu-Iohannis s-a încheiat la 3 săptămâni de la Congres. În vremuri de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, dar la noi poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru domnii Cîțu și Iohannis.

Domnule Iohannis, domnule Cîțu ați reușit în aceste 4 luni să distrugeți speranța românilor. V-aș recomanda să angajați un inginer ca să vă învețe ce înseamnă măsura”, a spus Ovidiu Iosif Florean în Senat.

Alexandru Kocsis: „Nu demisionez din PNL, dar nu voi mai valida orgoliile politice ale unor copii bătrâni, Iohannis şi Cîţu”

„De astăzi mă retrag din grupul parlamentar al PNL şi voi activa, cel puţin temporar, ca deputat neafiliat. Nu demisionez din PNL, dar nici nu voi mai valida orgoliile politice ale unor copii bătrâni, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, persoane care nu sunt capabile să înţeleagă dramele umane care se petrec în jurul lor. Am speranţa că PNL se va trezi în timp util şi va redeveni acel partid serios care a guvernat ţara anul trecut şi care în campania electorală a vorbit doar despre cum vom dezvolta România cu bani europeni”, a spus Kocsis în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Alexandru Kocsis este deputat de Iaşi şi a fost ales pe listele PNL.

Citeşte şi: Florin Cîţu, în plină criză politică: „Economia creşte, acum avem nevoie de maturitate politică pentru a susţine trendul pozitiv”