OUG pentru liberalizarea programelor de sănătate. Marcel Ciolacu: Este cea mai macabră ordonanță

Marcel Ciolacu critică decizia Guvernului Orban de a emite o ordonanță de urgență pentru liberalizarea programelor de sănătate. Președintele interimar al PSD susține că aceasta este cea mai macabră ordonanță. 

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 15:03
OUG pentru liberalizarea programelor de sănătate. Marcel Ciolacu: Este cea mai macabră ordonanță

„Guvernul a privatizat sănătatea românilor, fără nicio explicaţie. (…) Ne aşteptam ca premierul să iasă şi să spună că românii nu vor plăti bani în plus dacă se tratează în spitale private sau se tratează în continuare la stat.

Dimpotrivă. Logica este clară: cine are bani va trăi, cine nu are, va muri. Este cea mai macabră ordonanţă, cel mai netransparent mod de a face o aşa zisă reformă în sănătate în acest moment. Dacă românii acceptă acest lucru, asta este. Este inuman ceea ce a făcut Guvernul Orban în acest moment”

Reamintim că premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că pacienții trebuie să aibă deplina libertate pentru a-și alege furnizorul de servicii medicale și că este foarte important să nu mai existe discriminare între sectorul public și cel privat, iar ordonanța pentru liberalizarea programelor de sănătate este în procedura de avizare și va fi adoptată atunci când îndeplinește condițiile de aprobare.

„Proiectul este în procedura de avizare. Este un proiect pe care îl susțin. Aduc aminte minciuna gogonată că se introduce coplata. Cei care au introdus OUG pentru coplată sunt cei de la PSD cu doamna Dăncilă premier și cu doamna Pintea ministru la butoane. Pe programele de sănătate, beneficiarii sunt pacienții, cărora trebuie să li se sigure deplina libertate pentru a-și alege furnizorul de servicii medicale. Soluția pe care o propune domnul ministru Costache este o soluție care crește calitatea serviciilor medicale în cadrul programelor naționale. E foarte important să nu mai existe discriminare între sectorul public și cel privat. Cred că trebuie să existe un tratament egal, pentru că banii care se adună în bugetul CNAS nu sunt banii guvernului, ci ai contribuabililor și orice cetățean are dreptul la servicii medicale de calitate”, a declarat premierul.