Liberalul din fruntea ANAF refuză să-şi dea demisia din funcţie

Gelu Ştefan Diaconu nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al ANAF, informează România TV. Refuzul lui Diaconu survine în pofida deciziei Delegaţiei Permanente a PNL ca toţi demnitarii liberali de la nivel central să renunţe la funcţii.

26 feb. 2014, 13:14
Liberalul din fruntea ANAF refuză să-şi dea demisia din funcţie

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a USL. În cazul în care nu o va face, Tăriceanu îi solicită lui Victor Ponta să păstreze posturile deţinute de către liberali în administraţia centrală şi să păstreze angajamentele luate în USL, inclusiv susţinerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Am vorbit în această dimineaţă (n.r. miercuri dimineaţă) cu Ponta şi mi-a dat asigurări că doreşte să continue proiectul USL în actuala formă. Îmi permit să fac un apel la preşedintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care a luat-o ieri şi să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu.

„Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma tu această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere premierului Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele în cadrul USL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în cadrul instituţiilor centrale şi locale, liste comune, candidat la prezidenţiale”, a spus fostul preşedinte al PNL.

Premierul Victor Ponta l-a numit în aprilie 2013 pe Gelu Ştefan Diaconu în fruntea ANAF a lui Gelu Ştefan Diaconu, la propunerea PNL.

Diaconu a fost şi secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, unde a răspuns de sectorul resurselor minerale, petrol şi gaze şi politica industrială.

În perioada 2005-2009, Diaconu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al ANAF, fiind şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor. El a fost implicat într-un dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că în 1996, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, ar fi falsificat un contract de credit.