Libertate pe şosele. Pe transportatorii de marfă şi persoane nu are cine să îi controleze

Proaspătul Inspectorat de Stat privind Controlul în Transporturile Rutiere (ISCTR), înfiinţat în urma preluării atribuţiilor de control de la cele trei entităţi cu drept de control asupra transportatorilor români, ARR, RAR şi CNADNR, nu poate ieşi în stradă la control întrucât nu are cadru legislativ.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 12:19
Libertate pe şosele. Pe transportatorii de marfă şi persoane nu are cine să îi controleze

Atât transportatorii de marfă, cât şi cei de persoane pot încâlca legea liniştiţi în următoarea perioadă pentru că din data de 5 decembrie nu mai are cine să îi controleze, respectiv să îi amendeze în cazul când aceştia încalcă legea, informează România TV.

ISCTR a fost înfiinţat cu scopul de a prelua prelua atribuţiile de control de la Autoritatea Rutieră Romană, Registrul Auto Roman şi Compania de Drumuri Naţionale. Astfel, proaspeţii inspectorii de trafic, care au susţinut examene pentru a lucra la ISCTR, şomează în prezent pentru că nu au un cadru legislativ potrivit căruia să poată efectua controale. Neavând cadrul legislativ şi nemuncind, proaspeţii inspectori de trafic nu şi-au încasat nici salariul pe ultima lună, mai arată România TV.