Libia, somată să-l predea pe fiul lui Gaddafi Curţii Penale Internaţionale

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a îndemnat autorităţile libiene să coopereze deplin cu CPI.

RomaniaTV.net
19 nov. 2011, 16:27
Libia, somată să-l predea pe fiul lui Gaddafi Curţii Penale Internaţionale

Libia este obligată să îl predea pe Seif al-Islam Curţii Penale Internaţionale, anunţă purtătorul de cuvânt al instanţei, iar Uniunea Europeană a îndemnat autorităţile de la Tripoli să coopereze cu CPI.

„Autorităţile libiene trebuie să îl aducă pe Seif al-Islam în faţa justiţiei, respectând procedurile judiciare şi cooperând deplin cu CPI”, a spus Ashton.

Seif al-Islam Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, a fost arestat în sudul Libiei. Anunţul a fost făcut de noul ministru libian al Justiţiei şi Drepturilor Omului, Mohammed al-Allagui.

„Seif al-Islam, dat în urmărire de Curtea Penală Internaţională, a fost arestat în sudul Libiei”, a declarat ministrul, care este membru al Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia.

Şeful operaţiunilor CNT din Zenten, Bashir Taib, a declarat că subordonaţii săi l-au arestat pe Seif al-Islam şi trei colaboratori ai acestuia în regiunea Ubari.

„A fost transferat la Zenten”, la 170 de kilometri sud-vest de Tripoli, precizează el. CPI a emis pe 27 iunie mandat de arestare pe numele lui Seif al-Islam pentru presupusa implicare în crime împotriva umanităţii.