Liceele de elită din străinătate îşi caută elevi în România. Vezi cât costă studiile

Liceele de elită din străinătate vânează elevii din România. Peste 30 de instituţii de învăţământ din Europa au venit pentru a recruta cei mai buni tineri. Investiţia părinţilor în educaţie poate ajunge însă şi la 30.000 de euro.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 06:50
Liceele de elită din străinătate îşi caută elevi în România. Vezi cât costă studiile

Diplome recunoscute la nivel internaţional, garanţia de a intra la o universitate de renume şi cursuri pliate pe caracterul fiecărui elev. Acestea sunt doar câteva motive pentru care din ce în ce mai mulţi tineri aleg să dea învăţământul românesc pe cel de peste hotare.

Pentru a putea intra la un liceu de prestigiu, dar şi pentru a beneficia de o bursă, elevii trebuie să susţină doar un interviu in limba engleză. Un an de studiu costă între 20.000 şi 30.000 de euro. Investiţia merită însă, spun părinţii.

„Liceele din străinătate oferă un mediu internaţional şi programe de studiu recunoscute pe plan internaţional şi cu orientare internaţională astfel încât după absolvirea unui astfel de liceu, tânărul absolvent se poate orienta să studieze oriunde în lume şi să aibă o diplomă recunoscută în acelaşi timp”, a declarat Ivan Domuschiev, manager România Integrare Educaţională.

Târgul este organizat între 7 şi 8 decembrie la Bucureşti şi pe 10 decembrie la Timişoara.