Liceeni bucureşteni organizează un târg multicultural în Muzeul Satului

Elevii de clasa a IX-a şi a X-a din Bucureşti absolvenţi ai programului educaţional 'Grow' vor organiza duminică la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" cel mai mare târg multicultural din România - "Globatic".

RomaniaTV.net
14 apr. 2013, 06:45
Liceeni bucureşteni organizează un târg multicultural în Muzeul Satului

„Globatic” este un concurs-eveniment multicultural, care, dincolo de promovarea multiculturalităţii şi crearea unei perspective noi asupra culturilor şi obiceiurilor din întreaga lume, are ca scop crearea unui impact pozitiv asupra participanţilor „Grow”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Expoziţie de quilt-uri, la Muzeul Costumului Popular

Prin implicarea lor directă în promovarea altor culturi şi tradiţii către publicul larg, alături de trainerii internaţionali veniţi în România prin programul „Grow”, elevii vor prezenta publicului larg 21 ţări din întreaga lume, cum ar fi: Brazilia, Maroc, Egipt, Germania, China, Serbia, Turcia, Australia, Chile, Marea Britanie etc. Elevii se vor comporta ca nativii acestor ţări, încercând să reproducă fidel obiceiuri, tradiţii sau ritualuri specifice culturilor prezentate.

Citeşte şi Târg de joburi în domeniul hotelier, organizat la Bucureşti în weekendul 13-14 aprilie

„Grow” este cel mai popular proiect de educaţie nonformală, organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC, care se desfăşoară pe parcursul celor patru ani de liceu, cu scopul de a le oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conţinut educaţional complementar activităţii lor şcolare. Până acum, în program au participat 5.699 de elevi din 180 de licee, pregătiţi de 246 de studenţi internaţionali.