Liceenii români pot studia gratuit în SUA. Înscrieri şi detalii despre programul FLEX

Liceeni romani, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, se pot inscrie in programul de schimb de experiente FLEX, prin care pot studia in Statele Unite ale Americii timp de un an. Inscrierea este gratuita si se poate face pana pe 17 octombrie.

05 sept. 2019, 07:05
Liceenii români pot studia gratuit în SUA. Înscrieri şi detalii despre programul FLEX

Tinerii se pot inscrie in acest program pana in 17 octombrie, paticiparea fiind gratuita, scrie portalinvatamant.ro.

Competitia este deschisa liceenilor care au cetatenie romana, s-au nascut intre 15 iulie 2002 si 15 iulie 2005, sunt in prezent in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiaza engleza la liceu, indeplinesc criteriile pentru a obtine viza de SUA si nu au stat in Statele Unite mai mult de trei luni in ultimii cinci ani.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2019. Elev care a picat de cinci ori: „Părinţii îmi cumpără un Mustang dacă iau Bacalaureatul”

Inscrierile se fac online pana pe 17 octombrie la adresa https://ais.americancouncils.org/flex.

Programul de schimb de experienta FLEX isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a locui la familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului scolar 2020-2021, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada SUA la Bucuresti.

Participarea este gratuita

Informatii complete despre program sunt disponibile la adresa de email [email protected] si pe site-ul www.americancouncils.ro. Pana acum, FLEX Romania a oferit burse catre zeci de liceeni romani din mai multe judete ale tarii iar 35 dintre ei se afla in acest moment in Statele Unite ale Americii, in state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adreseaza si liceenilor cu dizabilitati, in generatia recenta trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilitati. Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992 si presupune un an intreg de schimb de experienta pentru tinerii liceeni in SUA.

„Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si ai altor tari, pentru ca liceenii sa invete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine”, sustine Ambasada SUA la Bucuresti.

In anul scolar 2020 – 2021, aproximativ 900 de liceeni din diverse tari ale lumii vor invata in SUA in cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile intr-o familie americana si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. La intoarcerea in Romania, anul de liceu petrecut in SUA poate fi recunoscut si echivalat, precizeaza comunicatul citat.

Programul FLEX 2020 – 2021 este sprijinit de Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala si de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice.