Licoarea-minune care face furori printre românce. Laptele de cartof nu are zahăr și conține o cantitate mare de vitamina D. Cum se prepară

Pentru laptele simplu au apărut o mulțime de altenative cum ar fi laptele de migdale, de orez, de jau sau de cocos. Acestea sunt extrem de sănătoase și folosite mai ales de cei intoleranți la lacotză.

10 feb. 2022, 08:17
Licoarea-minune care face furori printre românce. Laptele de cartof nu are zahăr și conține o cantitate mare de vitamina D. Cum se prepară

Licoarea-minune care face furori printre românce. Însă cea mai nouă apariție de pe piață face mari furori printre români. Laptele de cartof, căci despre el vorbim, este perfect pentru diabetici, nu conține zahăr și are în componența sa foarte puține grăsimi saturate.

Licoarea-minune care face furori printre românce. Laptele de cartof nu are zahăr și conține o cantitate mare de vitamina D

Totodată acest aliment este benefic pentru mediul înconjurător. Asta pentru că fermele în care se cresc cartofii emit mai puţin dioxid de carbon, decât fermele în care se cresc animalele.

Dacă vrei lapte de cartof, rețeta nu este tocmai una foarte răspândită. Tot ce trebuie să faci este însă să  încălzești cartoful, apoi să prepari o emulsie cu ulei de rapiță, însă procesul exact este un secret al companiei care produce și comercializează acest lapte.

Ca oricare lapte vegetal, laptele de cartof te ține departe de problemele cauzate de intoleranța la lactoză. Însă, mai are și alte beneficii: are foarte puțin zahăr și foarte puține grăsimi saturate. În plus, conține calciu, vitamina D și acid folic.

Citește și: Vitamina esențială în lupta cu Omicron. Lipsa ei poate duce la agravarea bolii cu aproape 15 ori! Alimentele pe care trebuie să le consumăm
 

Și dacă laptele de cartof este benefic pentru noi, oamenii, este foarte bun și pentru mediul înconjurător. Fermele în care se cresc cartofi emit mult mai puțin dioxid de carbon decât fermele în care se cresc animalele pentru lapte.

Laptele de cartofi se adresează unui public tânăr, alimentat cu cafea, la fel ca și mărcile de lapte de ovăz.

Dar care este influența de mediu al cartofilor? Ei bine, potrivit DUG, sunt excelente. Pe site-ul companiei se afirmă că cultivarea cartofilor este de două ori mai eficientă decât cultivarea ovăzului pe metru pătrat și că laptele de cartofi are o amprentă de carbon mai mică decât orice alt lapte vegetal, cu o cantitate infimă de 0,27 kg CO2 pe litru.

Cultivarea cartofilor este de două ori mai eficientă decât cultivarea ovăzului pe metru pătrat.

Citește și: Avertismentul privind piaţa de energie: „Ori Guvernul va reveni la piaţa reglementată, ori va continua să corijeze, dar asta va duce la creşterea numărului de societăţi comerciale intrate în faliment”