Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Nu puțini sunt românii care au probleme cu tensiunea arterială. O tensiune arterială mărită duce la moartea a milioane de oameni anual.

14 ian. 2022, 13:48
Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Oamenii de știință au descoperit în urma unui studiu o băutură de culoare mov care poate ajuta scăderea tensiunii arteriale în doar 45 de minute.

Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!

Oamenii de știință de laUniversitatea din Wollongong, în Australia, au descoperit în urma testelor cîarată că consumul unei singure porții de 300 de mililitri de suc de prune a dus la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în decurs de 24 de ore.

„Presiunea arterială și profilurile de excreție urinară de antociani/metaboliți au fost măsurate pe parcursul a 24 de ore.

O reducere semnificativă a tensiunii arteriale și a răspunsurilor cardiovasculare a fost observată în ambele grupe de vârstă, ceea ce a fost mai evident la grupa de vârstă mai înaintată cu o singură doză pentru tensiunea arterială sistolica, tensiunea arterială diastolică, presiunea arterială medie și ritmul cardiac.”, menționează cercetătorii.

Rețeta unei băuturi de prune cu pulpă care poate fi folosită ca preparat pentru iarnă:

-20 kg prune;
-zahăr granulat, cantitatea depinde de cât de dulce este băutura pe care vrei să o iei.

-Pentru băutură, se recomandă să luați doar fructe de înaltă calitate. Prunele putrede vor strica aroma și vor da sucului o culoare întunecată urâtă.
-Fructele trebuie să fie suculente și moi. A face suc din ele este mai ușor.
-Pentru a obține o băutură cu gust dulce, cu o aromă strălucitoare, se recomandă alegerea soiurilor târzii.
-Prunele tari trebuie opărite cu apă clocotită înainte de utilizare. Vor deveni mai moi.
-Timpul maxim de depozitare pentru sucul conservat corespunzător nu este mai mare de un an.
-Băuturile preparate cu pulpă își păstrează proprietățile utile mai mult timp. Prin urmare, dacă sucul se presupune a fi depozitat în timpul iernii, atunci pulpa ar trebui lăsată în el.
-Puteți bea nectar din prune nu mai mult de două ori pe săptămână, câte un pahar odată, deoarece o cantitate mare de băutură poate afecta negativ starea pancreasului.
-Sucul de prune preparat pentru iarnă acasă, care conține un singur ingredient, este absorbit maxim de organism.
-Alte fructe de padure și fructe pot fi adăugate la prune, cum ar fi piersici, mere și portocale. Și utilizarea bananelor ar trebui aruncată, deoarece pulpa lor transformă băutura în piure.
-Principala regulă pentru prepararea ingredientelor și recipientelor pentru conservare este să fie curat. Borcanele și capacele trebuie să fie sterile, alimentele trebuie spălate bine. Acest lucru face posibilă păstrarea golurilor pe tot parcursul iernii.

Citește și: Fructul banal care e un adevărat miracol pentru sănătate. Are o mulțime de vitamine și reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare!