Lider al Partidului Verde, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Mihaelei Bodonea, preşedinta filialei bihorene a Partidului Verde, pentru folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii de bani sau alte foloase necuvenite.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 14:40
Lider al Partidului Verde, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Mihaela Bodonea, în contextul alegerilor europarlamentare din 25 mai, folosindu-şi influenţa şi autoritatea conferite de calitatea deţinută în partid, a pretins şi acceptat suma de 11.000 euro de la reprezentanta unei alte formaţiuni politice, se arată într-un comunicat DNA. 

„Această sumă de bani a fost solicitată în scopul distribuirii unui număr de 325 de locuri (reprezentând 50% din numărul total al secţiilor de votare din judeţul Bihor), care i-au revenit partidului din care făcea partea inculpata, în urma unor înţelegeri cu formaţiunea căreia i s-au cuvenit locurile în urma tragerii la sorţi, de către Biroul Electoral Judeţean Bihor, pentru membrii partidului din care făcea parte martorul denunţător. În prealabil, martorul denunţător a purtat mai multe discuţii pe această temă cu reprezentanţii unei alte formaţiuni politice, care i-au comunicat că toate locurile alocate lor în comisiile secţiilor de votare fuseseră distribuite, în urma unei înţelegeri, partidului din care făcea parte inculpata Bodonea”, susţin procurorii.

În urma negocierilor purtate cu Mihaela Bodonea, s-a stabilit că formaţiunea politică din care făcea parte martorul denunţător va primi 50 de locuri, în schimbul sumei de 100 lei/loc, în comisiile secţiilor de votare.

„Fiind interesaţi de toate cele 651 de locuri la care partidul inculpatei avea dreptul în comisiile secţiilor de votare, martorul denunţător i-a oferit inculpatei suma de 150 de lei/loc, care a şi acceptat oferta, comunicându-i totodată că va face demersuri astfel încât partidului reprezentat de martor să-i fie distribuite minimum 50% din locuri în comisiile secţiilor de votare, respectiv minimum 325 de locuri. Listele privind compunerea comisiilor fiecărei secţii de votare urmau a fi depuse la BEJ până în 18 mai”, se precizează în comunicat.

În 17 mai, Mihaela Bodonea a primit efectiv 6.500 euro în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secţii de votare de pe raza judeţului Bihor.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, inculpata a promis că în perioada imediat următoare va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, diferenţa până la 325 de locuri (50% din locuri) în comisiile de supraveghere a secţiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.