Lider ALDE: E complicat să candidăm împreună cu PSD la europarlamentare. Facem parte din familii complet diferite

Deputatul Daniel Olteanu, preşedintele ALDE Vaslui, a declarat sâmbătă că alegerile europarlamentare din primăvara acestui an ar putea reprezenta un moment bun pentru ca partidul să candideze pe liste proprii, şi nu împreună cu PSD.

RomaniaTV.net
02 feb. 2019, 15:51
Lider ALDE: E complicat să candidăm împreună cu PSD la europarlamentare. Facem parte din familii complet diferite

„La nivel central nu s-a luat încă o decizie, încă se discută. Sunt opinii şi opinii; sunt argumente pro şi argumente contra. Personal, nu văd de ce nu ar fi un moment în care ALDE să candideze separat. E foarte complicat, în opinia mea, dar opinia mea poate să fie greşită, e foarte complicat să candidăm împreună la europarlamentare, când în Parlamentul European facem parte din două familii complet diferite”, a declarat Daniel Olteanu, potrivit Agerpres.

El a precizat că, în egală măsură, ar fi şi argumente pentru liste comune PSD – ALDE la alegerile europarlamentare, printre acestea numărându-se perspectiva unei candidaturi comune la alegerile prezidenţiale.

Daniel Olteanu a subliniat că indiferent de felul în care cele două partide vor candida la alegerile europarlamentare, ALDE trebuie să-şi facă treaba şi să-şi marcheze prezenţa, obiectivul partidului la nivel naţional fiind un scor de 15 la sută.

La rândul său, senatorul ALDE, Ion Hadârcă, a declarat că în oricare dintre cele două situaţii, ALDE „trebuie să-şi exploreze trendul ascendent pe care îl are la momentul de faţă”.