Lider PCM: USL nu a făcut niciun gest către maghiari, aştept preţul plătit de UDMR pentru guvernare

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, afirmă că "USL nu a făcut niciun gest către comunitatea maghiară", afirmând totodată că aşteaptă să vadă care este preţul pe care îl va plăti UDMR pentru a intra la guvernare.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 21:10
Lider PCM: USL nu a făcut niciun gest către maghiari, aştept preţul plătit de UDMR pentru guvernare

Kulcsar Terza Jozsef a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că rezultatele exit-poll-urilor arată că PCM a luat o decizie responsabilă de a nu participa la alegerile parlamentare.

„Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă trei partide maghiare ar fi participat la aceste alegeri parlamentare?”, a spus Kulcsar Terza.

El a afirmat că, în opinia sa, negocieri între UDMR şi USL au existat deja înaintea alegerilor parlamentare.

Declaraţia lui Victor Ponta nu este altceva decât un joc politic, dar consider că un partid comunist, cum este USL, nu are cum să reprezinte în Parlament românii şi maghiarii din România. Nu am văzut din partea USL niciun gest către comunitatea maghiară, în schimb aştept să văd care este preţul pentru care UDMR va intra la guvernare”, a conchis Kulcsar Terza.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, iar de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că a vorbit cu cei mai importanţi lideri politici, inclusiv cu şeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea „va începe discuţii fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, şi nu de certuri şi de dispute politice sterile”.

„Am discutat cu cei mai importanţi lideri politici în seara asta, inclusiv cu preşedintele PSD, Victor Ponta. Începând de mâine (luni – n.r.), pe baza programului nostru, pe baza proiectelor noastre, pe baza principiilor şi valorilor pe care noi le reprezentăm în Parlamentul României de 23 de ani, vom începe o discuţie fiindcă avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de decizii coerente şi nu avem nevoie de certuri, de dispute politice sterile. Trebuie să ne îndrepăm cu faţa către alegători, cu faţa către cetăţeni şi fiecare decizie trebuie să reflecte aceste direcţii şi să meargă în această direcţie cu maximă responsabilitate”, a declarat Kelemen Hunor.