Lider PDL Buzău: După alegeri se aşteaptă să cadă capete

Vicepreşedintele PDL Buzău, Valeriu Alecu, afirmă că după eşecul înregistrat de ARD la alegeri "mulţi se aşteaptă să cadă capete", apreciind că liderul PDL Vasile Blaga va demisiona dacă va ajunge el la concluzia că a greşit în coordonarea campaniei pentru alegerile parlamentare.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 09:34
Lider PDL Buzău: După alegeri se aşteaptă să cadă capete

Valeriu Alecu, care a pierdut mandatul de deputat de Buzău în urma alegerilor de duminică, a declarat, marţi, că decizia de a demisiona dintr-o funcţie este unilaterală iar dacă va ajunge la concluzia că a greşit în coordonarea campaniei Vasile Blaga îşi va da demisia.

Alecu a adăugat că au fost disfuncţionalităţi în campania electorală, însă nu ştie dacă altcineva ar fi putut gestiona mai bine situaţia.

„Decizia de a demisiona îi aparţine domnului Blaga, dacă îşi va da demisia considerând că eşecul i se datorează. Dacă se ajunge la concluzia asta, e problema dânsului. După alegeri, mai ales când rezultatul este sub aşteptări, mulţi se aşteaptă să cadă capete, iar demisia de onoare e un instrument care le stă la dispoziţie. El trebuie să stabilească, e un act unilateral, dacă va ajunge la concluzia că a greşit, o va face. E greu de spus dacă altcineva ar fi putut coordona lucrurile mai bine, în campanie e ca în fotbal. La un meci pierdut întottdeauna cei mai buni sunt cei care au stat pe bancă. Sunt mulţi care contestă, e adevărat că au fost şi disfuncţionalităţi, fiecare să-şi asume, în funcţie de poziţia pe care a ocupat-o, responsabilităţile şi eşecul pentru că rezultatul e un eşec”, a declarat Valeriu Alecu.

El s-a referit şi la situaţia din organizaţia judeţeană Buzău a PDL, după demisia de onoare anunţată de liderul filialei, Cezar Preda, care a pierdut alegerile, clasându-se pe locul al doilea după candidatul USL şi cu şanse de a rata mandatul la redistribuire întrucât la Buzău PDL a avut sub scorul naţional.

Valeriu Alecu a spus că este posibil să mai apară şi alte demisii de onoare din funcţiile de conducere ale organizaţiei.

„Sunt rezultate sub aşteptări, dar asta a fost voinţa electoratului, a fost şi o greşeală de strategie în abordarea campaniei electorale, dar ne-am confruntat şi cu foarte multe nereguli în procesul de votare: acest cărat la vot care nu a putut fi stăvilit la nivelul primarilor USL. Partidul va merge în continuare, se va forma un comitet interimar, se va stabili un termen în care se vor face alegeri, o conferinţă judeţeană, vom continua să funcţionăm, vom fi un partid de opozişie şi vom înţelege să ne facem treaba . Eu nu voi pleca din partid, deşi, pentru că am pierdut mandatul, îmi voi pierde şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei”, a declarat Valeriu Alecu.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare”, pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

În urma alegerilor de duminică, ARD a obţinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputaţilor 16,72% din voturi la Senat.