Lider PMP: O dezbatere între Iohannis şi Dăncilă, un lucru firesc în democraţie

O dezbatere cu Iohannis - Dăncilă este un lucru firesc într-o democraţie, a declarat, la RFI, preşedintele PMP. Totodată, Eugen Tomac anunţă că PMP nu o va susţine pe Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie.

RomaniaTV.net
13 nov. 2019, 09:01
Lider PMP: O dezbatere între Iohannis şi Dăncilă, un lucru firesc în democraţie

Liderul PMP și-ar dori o dezbatere Iohannis-Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Plec de la premisa că tot ceea ce a spus președintele Iohannis este adevărat. Doamna Dăncilă reprezintă tot ce este mai rău în politică (…), însă în democrație este esențial să treci peste lucruri care te despart fundamental de adversar și să mergi către cetățeni, să le demonstrezi că diferența între prezent și viitor este fundamentală. Oamenii au nevoie de acest exercițiu. Eu sunt adeptul dezbaterii, dar tocmai pentru că cred în aceste valori esențiale într-o societate democratică și anume dezbaterea prin care încerci să pui în evidență lucruri care te diferențiază fundamental de adversar”, a declarat Eugen Tomac, la RFI.

„Mie mi-ar plăcea să existe o asemenea confruntare, în care președintele Iohannis să o prezinte exact așa cum este. Cred că nu ar strica o asemenea confruntare”, a completat Tomac.