Lider PNL: Nu s-a conturat o majoritate parlamentară pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură

PNL nu a reuşit să contureze deocamdată o majoritate parlamentară pentru sprijinirea unei moţiuni de cenzură, a declarat la RFI vicepreşedintele liberal, Sulfina Barbu.

27 apr. 2015, 12:24
Lider PNL: Nu s-a conturat o majoritate parlamentară pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură

Sulfina Barbu recunoaşte că la ora aceasta PNL nu ar avea suficiente voturi pentru a trece o moţiune de cenzură.

Dacă discutăm pentru ziua de astăzi, o majoritate parlamentară nu s-a conturat în favoarea sprijinirii unei moţiuni de cenzură, dar noi nu mergem să discutăm cu formaţiuni politice, pentru a încuraja în continuare traseismul politic, ci discutăm individual cu parlamentari şi mergem să discutăm pe baza proiectului de program de guvernare şi a propunerilor noastre, nu folosim bani publici, nu încurajăm traseismul politic. Dacă aceste argumente nu vor fi suficiente, înseamnă că nu va fi o majoritate parlamentară în favoarea unei moţiuni de cenzură, dar datoria noastră este ca şi partid de Opoziţie să depunem o moţiune de cenzură şi să vedem care este numărul de parlamentari, care susţin o astfel de moţiune de cenzură”, a spus Sulfina Barbu.

Întrebată de ce merg atât de greu negocierile din Parlament, Sulfina Barbu a răspuns: „Negocierile sunt om cu om în Parlament şi de partea cealaltă avem o majoritate care sprijină Guvernul şi care are la dispoziţie resurse guvernamentale, folosind bani publici pentru a ţine această majoritate parlamentară de partea lor. Domnul Dragnea nici astăzi nu afişează pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale unde merg banii publici prin ordin de ministru, totul este pe metode netransparente, aşa cum s-a întâmplat şi în alegerile din 2012 şi în cele din 2014”.