Lider PSD, despre rectificarea bugetară: „Doamne fereşte! Sunt nişte nemernici”

Preşedintele PSD Neamț Ionel Arsene a reacţionat dur, după ce a văzut de unde taie bani Guvernul PNL la rectificarea bugetară. „Dacă primul lucru pe care îl face Guvernul PNL pentru Neamț este tăierea banilor pentru copiii cu handicap îmi permit să mă exprim neacademic și să spun că sunt niște nemernici”, este reacția dură a lui Arsene.

02 dec. 2019, 06:25
Lider PSD, despre rectificarea bugetară: „Doamne fereşte! Sunt nişte nemernici”

„Guvernul PNL propune rectificare bugetară cu MINUS la Neamț! Când am văzut de unde taie banii … am zis ”Doamne ferește!”.

Tot anul 2019 guvernul PSD a dat bani și iar bani la Neamț. Ultima dată, la mijlocul lunii octombrie, s-au dat 35 de milioane dintre care cea mai mare alocare, de 14 milioane, a fost pentru primăria liberală Piatra-Neamț, dovadă clară că banii nu s-au împărțit pe criterii politice.

Acum a venit guvernul PNL și în proiectul de rectificare bugetară care se află pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la secțiunea ”Transparență decizională”, rubrica ”Proiecte acte normative” la Anexa 3 este o rectificare bugetară la Neamț cu minus 189 mii lei. Adică nu dă, ci taie.

De unde credeți că taie guvernul PNL banii la Neamț? De la capitolul ”Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”. Adică din banii alocați copiilor cu dizabilități pentru: alocație zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc.

Dacă primul lucru pe care îl face Guvernul PNL pentru Neamț este tăierea banilor pentru copiii cu handicap îmi permit să mă exprim neacademic și să spun că sunt niște nemernici”, scrie Ionel Arsene pe Facebook.

Citeşte şi: Afacerile baronului de Neamţ Ionel Arsene au ieşit la iveală. Cum îi pasa contractele bănoase cumătrului Ginel

Baronul de Neamţ, Ionel Arsene, şeful Consiliului Judeţean Vaslui a pasat nenumărate contracte în ultimii trei ani către firmele controlate de cumătrul său, Gheorghe Vlasie zis Ginel,

G4media a monitorizat sistemul de de achiziţii publice SEAP şi a descoperit cum în mandatul lui Arsene s-au dat mai multe contracte către firmele controlate de cumătrul lui, Gheorghe Vlasie zis Ginel. Arsene i-a botezat un copil lui Ginel, potrivit presei locale. În prezent, Arsene este judecat pentru corupție la Tribunalul Bacău într-un dosar al DNA, iar Ginel pentru aderare la grup infracțional organizat, evaziune și spălare de bani, într-un dosar al DIICOT.

Și firmele controlate de Ginel, Aqua Parc din Roznov și Edil Ștef din Săvinești, sunt judecate pentru evaziune și spălare de bani. Aceasta nu le-a împiedicat să obțină contracte de zeci de milioane de euro cu CJ Neamț condus de Arsene, dar și cu alte Consilii județene conduse de pesediști, precum CJ Bacău sau Galați.

Contractele lui Ginel cu CJ Neamț sunt câștigate fie prin licitație cu o singură ofertă declarată admisibilă prin caietul de sarcini, fie prin selecție de oferte, fie chiar prin încredințare directă.

Specializarea lui Arsene și a oamenilor lui este construcția de drumuri, dar și afacerile cu balastiere. Prin interpuși, Arsene controlează și televiziunea locală Tele M, percheziționată în 2017 de DNA Bacău în urma unor suspiciuni potrivit cărora plățile facute de firmele de construcții către televiziunea locală ar fi reprezentat, în realitate, un parandărăt către Arsene.

CJ Neamț, condus de Ionel Arsene, a concesionat pentru 21 de ani și groapa de gunoi de la Girov unei companii de salubritate care deține un depozit de deșeuri și în Teleorman și al cărei director adjunct a fost numit de Dragnea administratorul public al județului Teleorman. Contractul este uriaș: 26 de milioane de euro fără TVA.

Ionel Arsene este și cel care l-a impus în 2018 la Ministerul Economiei pe Dănuţ Andruşcă, considerat unul dintre cei mai slabi miniștri.

Lista contracatelor atribuite de CJ Neamț condus de Ionel Arsene către cumătrul său, Gheorghe Vlasie zis Ginel.

8 octombrie 2019: Consiliul Județean Neamț condus de Ionel Arsene a semnat un contract în valoare de aproape 2,5 milioane de euro pentru modernizarea a 7 km de drum județean între Mălini-Stânișoara-Borca cu firma lui Gheorghe Vlasie, Aqua Parc din Roznov. A fost organizată licitație deschisă. 9 firme au depus oferte, însă doar una a fost declarată admisibilă.

11 august 2017: Firma lui Vlasie, Aqua Parc, asociată cu Construcții GABAP, semenează un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de euro pentru modernizarea a 6 kilometri de drum județean între localitățile Viișoara – Scăricica – Bisericani – Sanatoriul Bisericani. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate de selecție a 7 oferte, având drept criteriu prețul cel mai scăzut.

Firma Construcții GABAP din Dobreni, cu un punct de lucru în localitatea Viișoara, îl are ca asociat unic pe Florin Roșu, potrivit Registrului Comerțului.

12 septembrie 2016: CJ Neamț a semnat un contract în valoare de aproape 650.000 de euro cu asocierea de firme Drupo Neamț – Aqua Parc – M & G Consulting Roznov – Construcții GABAP – Invest Plus – Protech pentru refacerea unor drumuri afectate de inundații. A fost un contract atribuit prin încredințare directă motivat de o ”situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

Drupo este societatea de drumuri și poduri a CJ Neamț. Compania de stat a fost în insolvență din 2014 până în aprilie 2019. Potrivit presei locale, firma Aqua Parc a lui Ginel Vlasie, cumătrul lui Arsene, este considerată una dintre căpușele companiei de stat. Potrivit unui raport al administratorului judiciar din perioada de insolvență, ”pierderea contabilă în sumă de 5.275.259 lei înregistrată de debitoare (Drupo Neamţ – n.r.) în anul 2009 se datorează gestionării ineficiente a capitalului societăţii Drupo Neamţ, executării defectuoase a contractului de mandat încheiat cu d-nul Cadăr Leonard (fost senator PDL – n.r.), precum şi datorită folosirii bunurilor, respectiv a disponibilităţilor băneşti şi a creditelor persoanei juridice Drupo Neamţ, în folosul altor persoane, respectiv a persoanelor juridice: Asiri Internaţional, Trust CCDP, Aqua Parc, Darcons, Elbuz Com, Tehnoutilaj, Dom Trade,Trans Orvivel, Lemar Industries, Vivat Construct, Electronus Piaf, F.C. Ceahlăul S.A.”