Lider PSD, despre suspendare: Nu trebuie să-i dăm libertatea lui Băsescu să intre în campanie

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu merita o suspendare din funcţie de mult timp, dar nu crede că ar trebui să i se dea libertatea să se implice campanie.

10 sept. 2014, 10:38
Lider PSD, despre suspendare: Nu trebuie să-i dăm libertatea lui Băsescu să intre în campanie

‘Astăzi trebuie analizat din punct de vedere tehnic dacă este posibilă şi ce avantaje sau dezavantaje ar aduce (suspendarea-n.r.). Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe alegerile prezidenţiale. Oricum, Traian Băsescu este, practic, un preşedinte nelegitim, asta o ştim cu toţii. Cu şapte milioane şi jumătate de oameni care îţi spun să pleci, nu mai poţi să fii un preşedinte legitim’, a declarat, în conferinţă de presă, Ioan Mang, relatează Agerpres.

Preşedintele PSD Bihor a precizat că nu mai este mult timp până în 22 decembrie (când preşedintele îşi va încheia mandatul) timp în care, indiferent dacă va fi suspendat sau nu, Traian Băsescu va continua să activeze politic.

‘Nu cred că trebuie să-i dăm libertatea să facă campanie şi să respecte şi Constituţia. Astăzi face campanie fără să respecte Constituţia, în bătaia de joc a întregului popor român. Diferenţa este că în cazul suspendării, domnul Traian Băsescu se urcă la tribună legal, respectând Constituţia; altfel, dacă nu îl suspendăm, va fi tot la tribună cu aceeaşi prezenţă, dar încălcând Constituţia. Din punctul meu de vedere, este bine să-l lăsăm să încalce Constituţia, măcar vede toată lumea în ce situaţie se află. Oricum, alt viitor pentru dumnealui la Cotroceni nu există’, a subliniat Mang.

Emil Boc, despre suspendarea lui Băsescu: Tăriceanu joacă la ruleta rusească viitorul României

El a subliniat că o decizie privind participarea PSD la acest demers va fi luată de conducerea partidului şi, în cele din urmă, de parlamentarii formaţiunii politice.

În altă ordine de idei, liderul PSD Bihor a anunţat că organizaţia judeţeană a depus luni listele cu 43.174 de semnături pentru susţinerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, depăşind cu un număr de 174 de semnături targetul stabilit de la centru.

Ioan Mang a mai anunţat că vineri de dimineaţă va fi prezent în Oradea vicepremierul Liviu Dragnea, care va participa la predarea a zece microbuze şcolare şi semnarea unor contracte finanţate prin PNDL şi se va întâlni cu primarii PSD din judeţ.

Călin Popescu Tăriceanu a demarat a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Tăriceanu s-a întâlnit, luni, cu liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui. Şeful Senatului a început strângerea de semnături pentru declanşarea suspendării. În cererea de suspendare, Tăriceanu formulează trei capete de acuzare la adresa şefului statului.