Lider UDMR, după întâlnirea cu Tăriceanu: Nu are rost o suspendare a preşedintelui

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Mate Andras-Levente, a declarat luni, după o întâlnire cu preşedintele Senatului, că 'la finele mandatului, nu are rost o suspendare' a lui Traian Băsescu.

08 sept. 2014, 12:05
Lider UDMR, după întâlnirea cu Tăriceanu: Nu are rost o suspendare a preşedintelui

‘Eu cred că, la finele mandatului, nu are rost o suspendare ( a lui Traian Băsescu-n.r.). E vorba de câteva luni de zile. E o consultaţie firească pe care am am efectuat-o cu domnul preşedinte al Senatului, urmând să dezbatem acestă problemă şi la şedinţa grupului, astăzi. Cred că se va preconiza un răspuns negativ în sensul că, în ultimele luni, nu este necesară o suspendare’, a spus, luni, liderul deputaţilor UDMR, Mate András-Levente, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că a început demersurile referitoare la iniţiativa de suspendare din funcţie a şefului statului.

A TREIA SUSPENDARE a lui Băsescu, demarată în Parlament. CEREREA propusă de Tăriceanu. Capetele de acuzare

‘Am început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui României. Astăzi, la ora 12,00, voi avea o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare de la Senat. (…) Cu acest prilej, voi avea posibilitatea să prezint şi cererea de suspendare’, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

‘Astăzi, prin colegii de la Cameră voi iniţia şi discuţii cu liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor pe acelaşi subiect şi sigur că le voi pune la dispoziţie şi tabelele pentru strângerea de semnături’, a mai adăugat, tot în cursul zilei de luni, Călin Popescu-Tăriceanu.