Lideri emergenţi din NATO, inclusiv din România, elaborează o strategie pentru întărirea legăturilor

Grupul de Lucru al Liderilor Emergenţi din NATO, în care este reprezentată şi România, îi va prezenta în iunie secretarului general al Alianţei o strategie pentru întărirea legăturii transatlantice. Participarea ţării noastre la acest grup de lucru reafirmă poziţia cheie pe care o ocupă în regiune, mai ales în contextul evenimentelor legate de Crimeea, potrivit reprezentantului României în acest for, Radu Magdin, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 06:53
Lideri emergenţi din NATO, inclusiv din România, elaborează o strategie pentru întărirea legăturilor

Sunt fericit că România este reprezentată în acest Grup de lucru, al liderilor emergenţi NATO, şi sunt onorat de această misiune transatlantică. Dincolo de succesul unei candidaturi individuale, această reuşită este şi o dovadă a importanţei României în cadrul Alianţei nord-atlantice şi o reafirmare a poziţiei noastre cheie în regiune, mai ales în context post-Crimeea’, a subliniat Radu Magdin, CEO Smartlink Communications.

Grupul de lucru, format din 15 lideri emergenţi de excepţie selectaţi de think-tank-ul Consiliul Atlantic, s-a reunit săptămâna aceasta la Washington cu prilejul conferinţei ‘Către o Europă completă şi liberă’ pentru a începe elaborarea raportului şi a formula propuneri concrete. Recomandările urmează să fie prezentate la Bruxelles la începutul lui iunie.

Aceste demersuri vizează să contribuie la eforturile NATO de a construi o bază solidă pentru viitorul relaţiei transatlantice, ceea ce va ocupa un loc central şi pe agenda summitului Alianţei nord-atlantice din septembrie din Marea Britanie.

Membrii Grupului de Lucru al Liderilor Emergenţi din NATO au în vedere şi participarea la Summitului Tineretului Atlantist 2014, care ar urma să fie organizat pe marginea summitului şefilor de stat şi de guvern din NATO din Ţara Galilor.