Lideri locali PDL: Berceanu are dreptate. Este nevoie de reorganizarea partidului

Liderul filialei judeţene Constanţa a PDL, Gigi Chiru, spune că împărtăşeşte propunerea lui Radu Berceanu privind demisia conducerii partidului. El crede că este necesară o reorganizare a partidului, începând cu preşedintele acestuia.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 08:57
Lideri locali PDL: Berceanu are dreptate. Este nevoie de reorganizarea partidului

„Împărtăşesc aceeaşi idee cu domnul Radu Berceanu. Şi eu susţin că este nevoie de o reorganizare a partidului de sus până jos. Această reorganizare trebuie să înceapă de la preşedintele partidului şi să meargă până la toate structurile”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru.

El a precizat că pentru realizarea acestui lucru este nevoie de convocarea unei Convenţii Naţionale extraordinare.

Preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, afirmă, la rândul său, că în cel mult o lună şi jumătate trebuie organizat un congres al partidului şi trebuie aleasă o altă conducere.

„Şi eu cred că trebuie o schimbare rapidă în partid. În maximum o lună, o lună şi jumătate, trebuie să organizăm un congres, o conferinţă naţională, şi aleasă o altă conducere. Este punctul meu de vedere personal, nu al partidului, încă nu am discutat. Dar eu cred că trebuie schimbări la nivelul conducerii naţionale”, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, Ionel Avrigeanu.

Întrebat cine ar trebui, în opinia sa, să conducă partidul, Avrigeanu a evitat să se pronunţe.  „Nu îmi cereţi nume, dar cred ca trebuie schimbări rapide, pentru că altfel în toamnă o să avem probleme mai mari decât acum”, a spus Avrigeanu.

În schimb, liderul PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, susţine că nu preşedintele partidului este vinovat de scorul obţinut de partid în alegerile locale, dar trebuie făcută o analiză serioasă în interiorul partidului.

El a spus că înclină spre o variantă care să elimine o reacţie dură în partid. „Mulţi au stat pe tron, după copac. E simplu să vii acum să spui că trebuie schimbat tot. Emil Boc a salvat inclusiv onoarea lui. A mers la Cluj, sub sigla PDL şi a câştigat. Ce să-i reproşezi lui Boc?”, a afirmat Oprea.

Liderul PDL Galaţi, Mircea Toader, a declarat că opinia sa privind organizarea unui congres extraordinar al partidului o va spune în Colegiul Director convocat pentru joi.

„Probabil domnul Radu Berceanu o să ceară în Colegiul Director (demisia conducerii partidului – n.r.). Opinia mea politică o s-o spun în Colegiul Director”, a declarat Toader .

Prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat şi el că în PDL trebuie făcută o analiză a performanţei şi a votului politic la toate filialele, iar apoi luată o decizie.

Întrebat despre declaraţiile lui Radu Berceanu potrivit cărora actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă, Flutur a evitat un răspuns.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, miercuri, că actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă.

Berceanu, liderul PDL Dolj, a anunţat că, joi, în Colegiul Director, îi va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL. Radu Berceanu a susţinut că întreaga conducere centrală a partidului trebuie să plece.

„Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate”, a susţinut Berceanu.