Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UMDR, declarații de ultimă oră după consultările cu Iohannis. Florin Cîțu: Sunt gata să-mi asum această guvernare

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR au venit la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, iar la ora 16.15 urmează să facă declarații de presă.

22 dec. 2020, 16:35

Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UMDR , declarații de ultimă oră după consultările cu Iohannis.

Ludovic Orban, declarații:

-Am participat la consultări pentru desemnarea primului ministru. Din momentul alegerilor, am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta, care să aibă capacitatea să facă marile reforme de care are nevoie România. I-am prezentat președintelui propunerile. Așteptăm decizia președintelui.

Dacian Cioloș:

-Vrem să începem cât mai repede guvernarea. Săptămâna aceasta i-am propus președintelui să lucrăm împreună pentru că România va avea nevoie de multe reforme. Sunt lucruri pe care urmează să le mai discutăm. Cred că începem cu dreptul și construim începând de astăzi un parteneriat între Guvern, Parlament și Președinte.

Dan Barna:

-A fost o discuție pragmatică. E o coaliție care își asumă măsurile. Dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine, sunt câteva reforme și așteptăm susținerea președintelui. Am convenit că acest efort din ultimele zile este, de fapt, mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie.

Kelemen Hunor:

-Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora pe o perioadă de patru ani de zile. Avem experiență în a lucra în echipă. Sunt convins că perioada care urmează, prin colaborare, va însemna un lucru bun pentru România. Eu sunt optimist astăzi. Sunt convins că mâine seară. România va avea un guvern nou.

Florin Cîțu:

-I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare. Voi continua să-mi asum ceea ce am început în acest an. Am prezentat cum văd lucrurile după votul de mâine seară. Am discutat și despre calendarul referitor la bugetul pentru anul viitor. Mulțumesc coaliției pentru încredere. De mâine seară pornim la lucru.

Știre inițială.

Preşedintele Klaus Iohannis se află marţi, din nou, faţă în faţă cu liderii PNL, USR PLUS, UDMR, AUR şi cu reprezentanţii minorităţilor pentru o nouă rundă de consultări la Cotroceni la finalul căreia şeful statului este aşteptat să anunţe numele premierului desemnat să formeze noul guvern. La discuţii participă şi Florin Cîţu, propunere coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru. La discuţii au fost invitaţi şi cei de la PSD, dar au refuzat, liderul Marcel Ciolacu anunţând că intră în Opoziţie.

Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UMDR , declarații de ultimă oră după consultările cu Iohannis. „Felicitări pentru formalizarea coaliției și viteza cu care ați reușit să promovați demersurile în Parlament. Recunosc că este prima dată când un parlament este constituit într-o zi și un pic. Este excelent”, le-a spus Klaus Iohannis liderilor coliaţie, la Cotroceni.

Liderii coaliției PNL-USR-PLUS-UMDR , declarații de ultimă oră după consultările cu Iohannis. Klaus Iohannis a chemat din nou partidele la consultări pentru desemnarea unui prim-ministru.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Aceasta este a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

Întâlnirile ar fi trebuit să înceapă la ora 15, cu PSD. Însă liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că social-democrați că nu vor merge la consultările convocate de Klaus Iohannis pentru desemnarea unui premier.

Citește și Consultări la Cotroceni pentru noul Guvern fără PSD. Klaus Iohannis, aşteptat să desemneze premierul