Liderii PCM se declară JIGNIŢI de refuzul vicepremierului Liviu Dragnea de a tăia panglica secuiască

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna s-a declarat vineri 'jignită' de refuzul vicepremierului Liviu Dragnea de a tăia o panglică în culorile steagului secuiesc la inaugurarea unei investiţii realizate în judeţul Harghita.

12 sept. 2014, 10:50
Liderii PCM se declară JIGNIŢI de refuzul vicepremierului Liviu Dragnea de a tăia panglica secuiască

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest gest trădează faptul că Liviu Dragnea, aflat în Secuime în calitate de oficial al statului român, nu respectă comunitatea maghiară.

Dacă statul român vrea să respecte pe maghiari, atunci trebuie să accepte şi simbolurile, limba maternă şi cultura acestei comunităţi (…) S-a văzut că Liviu Dragnea nu cinsteşte şi nu recunoaşte simbolurile şi drepturile noastre (…) Noi respectăm drapelul României, nu am spus niciodată că drapelul României trebuie înlăturat, dar noi vrem ca alături de acesta să fie arborat şi steagul secuiesc‘, a spus liderul PCM, potrivit Agerpres.

Dragnea a REFUZAT să taie o panglică în culorile DRAPELULUI SECUIESC la inaugurarea unui drum în Harghita

Vicepremierul Liviu Dragnea, care s-a aflat joi într-o vizită oficială în judeţul Harghita, a refuzat să taie o panglică în culorile drapelului secuiesc la inaugurarea unui drum judeţean, tăind doar panglica în culorile tricolorului românesc.

‘Este singura panglică pe care am recunoscut-o, pe care o recunosc, este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică, pe teritoriul României şi am tăiat panglica care se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică şi la Suceava şi oriunde. Şi am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept’, a declarat vicepremierul României.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a declarat că, de acum înainte, la orice inaugurare pe teritoriul judeţului vor fi folosite câte două panglici, atât în culorile roşu, galben şi albastru, cât şi în culorile steagului secuiesc, albastru-auriu, considerând că aşa este firesc într-o comunitate etnic mixtă.