Liderii PPDD Arad exclud orice colaborare în plan local cu PSD

Preşedintele PP-DD Arad, Remus Guţu, exclude orice colaborare cu PSD în plan local şi reaminteşte că a încheiat o alianţă cu PDL şi UDMR, imediat după alegerile locale din 2012, pe care intenţionează să o menţină. Anunţul liderului PPDD Arad vine după ce Dan Diaconescu a declarat, luni, că PP-DD este deschis negocierilor cu toate partidele, inclusiv cu PSD, pentru formarea de alianţe în structurile administraţiei locale, unde nu mai există majorităţi ca urmare a ruperii USL.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 09:46
Liderii PPDD Arad exclud orice colaborare în plan local cu PSD

PPDD Arad nu va colabora cu PSD.

„Nu încape discuţie! O asemenea alianţă pe plan local nu poate intra în discuţie, pentru simplul fapt că, la nivelul Aradului, noi am parafat o alianţă cu PDL şi UDMR şi ne respectăm cuvântul dat în urmă cu aproape doi ani”, a declarat, marţi, Remus Guţu, pentru AGERPRES, întrebat dacă vede posibilă o colaborare cu PSD.

În urma acordului cu PDL şi UDMR, PP-DD a obţinut, la Arad, între altele, funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care i-a revenit lui Remus Guţu şi respectiv cea de viceprimar al municipiului Arad, prin Cătălin Ţiţirigă.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că social-democraţii intenţionează să formeze „majorităţi cu PP-DD” în judeţele şi localităţile unde acest lucru este posibil.

„Vrem în toate judeţele şi localităţile unde se poate face lucrul ăsta să facem majorităţi cu PP-DD, în condiţiile în care liberalii au hotărât să facă alianţă cu PDL. Nu ştiu dacă o să o facă sau nu, dar vrem ca majorităţile să funcţioneze în continuare şi proiectele de dezvoltare ale comunităţilor locale asumate de primarii şi preşedinţii noştri să poată fi puse în aplicare. Eu v-am spus ce am vorbit cu secretarul general de la PP-DD şi se pare că începem să ne constituim, unde se poate”, a declarat Dragnea, la Senat.