Liderii PSD vor alianţă cu Pro România: „Împreună suntem mai puternici” VIDEO

Informaţie de ultimă oră: liderii PSD din ţară cer alianţă între social-democraţi si partidul lui Victor Ponta, Pro România, anunţă România TV.

17 feb. 2020, 10:21
Liderii PSD vor alianţă cu Pro România: „Împreună suntem mai puternici” VIDEO

Preşedinte PSD Bistriţa-Năsăud – Radu Moldovan: „Eu sunt un sustinator al unei astfel de aliante, sa nu intram in detaliu eu voi face o alianta pentru parlamentare. Este punctul mneu de vedere”. Şi preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, susţine o alianţă cu partidul lui Ponta: „Noi am declarat că ne dorim o stânga unita toate fortele politice, sa se alieze, IMPREUNA SUNTEM mai puternici”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și primarul Capitalei, Gabriela Firea au participat duminică la Convenția Națională a Pro România. Mesajele transmise de liderii PSD arată dorința unei colaborări pe viitor cu partidul lui Victor Ponta. 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că PSD nu poate câştiga „un scor bun” la alegerile care urmează dacă rămâne „sigur, izolat” , el adăugând că nu crede că social-democraţii sunt „pregătiţi” în acest moment să revină la guvernare. „În România (…) e încă nemulţumirea şi valul împotriva a ceea ce a fost PSD cu Liviu Dragnea. Cu locurile rele, cu lupta cu Justiţia. E clar că pentru PSD, un PSD singur, izolat, nu există nicio şansă nici de a câştiga primării, nici de a câştiga un scor bun. (…) Interesul PSD este să nu fie izolat”, a declarat liderul Pro România duminică seară, la România TV.

Ponta spune că nu crede că acum social-democraţii sunt „pregătiţi” să revină la guvernare. „Eu nu cred că PSD-ul e pregătit acum să se întoarcă la guvernare. Nu cred că Pro România poate guverna cu şapte la sută. (…) Dar avem obligaţia să pregătim o alternativă” a mai spus liderul Pro România. El crede că după scrutinul parlamentar România va avea un guvern PNL -USR despre care susţine că ” va fi un fel de Convenţia Democratică”. Ponta s-a arătat de asemenea „convins” că Ludovic Orban nu va mai fi premier după alegerile parlamentare, spunând că Orban e „mult sub partid”.

Marcel Ciolacu, îndemn către membrii Pro România: „Haideţi, treceţi odată acasă!”

„Știu că și între dumneavoastră sunt mulți care nu vor o alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unei ambiții, da n-ați vrea totuși să îi întrebăm și pe români ce vor? (…) Decizile vă aparțin. Miza este însă mult mai mare. Nu știu ce decizie veți lua dar eu sunt hotărât să avem alături de colegii mei un proiect ambițios. Să încercăm alianțe politice pentru viitoarele alegeri. Luați decizia după ce vorbiți și cu vecinii dumneavoastră și cu prietenii voștri”, a declarat Marcel Ciolacu.