Marcel Ciolacu, îndemn către membrii Pro România: „Haideţi, treceţi odată acasă!”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent duminică la Convenţia Naţională a Pro România, ocazie cu care a fost invitat să ia cuvânt. În alocuţiunea sa, Ciolacu i-a îndemnat pe membri Pro România să revină în PSD. 

16 feb. 2020, 11:59
Marcel Ciolacu, îndemn către membrii Pro România: „Haideţi, treceţi odată acasă!”

„Dragi colegi, am înțeles că suntem cu toții oameni de stânga. Eu așa am fost în ultimii 30 de ani, așa vreau să și continui: eu sunt un PSD-ist și voi rămâne un PSD-ist, indiferent de ceea ce s-a întâmplat în interiorul PSD în ultimii ani. Cred în PSD, cred în capacitatea lui de a se reforma.

Situația din PSD nu este una tocmai fericită, dar nici pentru Pro România nu este fericită. La mine în birou, cu mai mulți colegi, eu o să am o deplasare la Bruxelles și am avut discuții în acest sens cu colegii. Vreau să vă spun că nu a existat o tensiune dacă să vin sau nu. Revenind, mă uit în sală și văd mulți colegi. În minte îmi vin vorbele mamei mele, atunci când eu și frații mei mai întârziam, ea ne spunea: hai, treceți odată acasă!„, a spus Marcel Ciolacu, la Convenţia Naţională a Pro România.

Citeşte şi Gabriela Firea, la Convenţia Pro România: „O alianţă între PSD şi Pro România ar fi benefică pentru bucureşteni”

Marcel Ciolacu a lăsat loc şi de o posibilă colaborare între PSD şi pro România. „Știu că sunt mulți dintre dumneavoastră care nu doresc o alianță cu PSD. Știu și faptul că de la PSD sunt mulți care nu doresc alianță cu Pro România. Vă înțeleg trăirile și vi le respect. Înainte, însă, de a lua o decizie, într-un grup mai mic sau mai mare, să știți că trebuie să ținem cont și de ceea ce doresc românii. Victor Ponta este un om rațional și înțelege situația dificilă în care ne aflăm (…) Înainte de a fi PSD-ist sau de la Pro România, cu toții suntem români (…) Situația este dificilă, dar avem un om, Ludovic Orban, nici nu știu cum să-i spun: demis sau desemnat. Un coleg glumea și mi-a spus că ăsta este demisemnat”, a spus Marcel Ciolacu.

Vezi şi LIVE Pro România îşi anunţă cele 10 priorităţi pentru dezvoltarea ţării. La Consiliul Naţional participă şi Gabriela Firea şi Tăriceanu

Deciziile vă aparțin dumneavoastră, forurilor din Pro România și din PSD. Vă respect deciziile, dar să știți că mizele sunt mult mai mari (…) Nu știu ce decizie veți lua, dar eu sunt decis să ascult de români, să venim cu un proiect ambițios. PSD-ul, ori de câte ori i s-a cântat prohodul, a ieșit mai întărit. Este nevoie de alianțe politice pentru a respecta interesul românilor și interesul național, realul interes de a scăpa odată de această dreaptă iresponsabilă. Lăsați apele să treacă, lăsați rănile să se închidă„, a mai spus preşedintele intermar al PSD.

Răspunsul lui Victor Ponta nu s-a lăsat mult aşteptat. „Avem experiențe comune, ne-am mai dat afară, ne-am mai certat, dar cu toții suntem conștienți că România nu merge bine (…) Cu toții suntem conștienți că există un val de sanționare a fostei puteri, a tot ceea ce s-a întâmplat la PSD (…) Putem să mergem separat sau putem să mergem împreună să construim o alternativă puternică pentru anul 2024. Deciziile în acest sens vor fi luate în forurile statutare”, a spus liderul Pro România.